powered by Surfing Waves

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Περγαντάς καθαιρεί τον Μπουραντά. Μπουραντάς: δεν παραιτούμαι!!!








Σαν να έγινε θαύμα, και ο Περιφερειάρχης κος Περγαντάς αποφάσισε να πάρει δυναμικές αποφάσεις.

Επιτέλους πήρε θέση στο θέμα του Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας κου Μπουραντά.

Την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Θανάση Μπουραντά ζήτησε μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειάρχης Στερεάς Κλέαρχος Περγαντάς κατηγορώντας τον ότι διαχώρισε την περιφερειακή ενότητα Εύβοιας από την υπόλοιπη περιφέρεια και ότι η επιστολή του συνιστά ευθεία προσβολή στο πρόσωπο του περιφερειάρχη, στην πλειοψηφία αλλά και ολόκληρο το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Αφορμή  η επιστολή που έστειλε προ ημερών ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Αθανάσιος Μπουραντάς, αναφορικά με την κατάληψη του Διοικητηρίου της Νομαρχίας Ευβοίας, από εργαζόμενους και ανέργους εργοστασίων της Εύβοιας.
Στην επιστολή του ο κ. Θανάσης Μπουραντάς κάνει λόγο για δημοσίευμα εφημερίδας, στην οποία ο κ. Κλέαρχος Περγαντάς, δήλωσε κάποια πράγματα τα οποία προκάλεσαν έκπληξη, καλώντας τον να τα διαψεύσει αλλιώς αν δεν τα διαψεύσει θεωρούνται ως αληθή. Μάλιστα αναφέρθηκε και στην Περιφέρεια λέγοντας ότι πέρασαν 17 ημέρες από την κατάληψη και δεν έχει εκδοθεί ούτε μια ανακοίνωση από την Περιφέρεια.
Στο σημερινό λοιπόν Περιφερειακό Συμβούλιο, ο κ. Κλέαρχος Περγαντάς αναφερόμενος στο γεγονός της επιστολής του Μπουραντά ζήτησε την άμεση παραίτηση του ενώ τον έθεσε εκτός παράταξης τον κατήργησε από τη θέση του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής και του αφαίρεσε όλες τις αρμοδιότητες που του είχε εκχωρήσει!


Ο κος Μπουραντάς, γνωστός για τις "'ύπουλες" κινήσεις του υπέρ της Εύβοιας και κατά της Φθιώτιδας, ειδικά στο θέμα του ΤΕΙ Στερεάς. Όλοι θυμόμαστε το τι είχε προκαλέσει η στάση του απέναντι στην πόλη της Λαμίας. Τότε όμως ο κος Περγαντάς δεν είχε πάρει θέση ή δεν ήθελε να παραδεχθεί ότι γινόντουσαν τέτοιου είδους κινήσεις. Βέβαια είναι πολλά άλλα τα θέματα που προκαλούσε ο κος Μπουραντάς, ενάντια στη γενική θέση της Περιφέρειας

Ο Κλέαρχος Περγαντάς κάλεσε τον Θανάση Μπουραντά να παραιτηθεί.


Περγαντάς: Ευθεία προσβολή στον περιφερειάρχη και στην πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου και στο ίδιο το περιφερειακό συμβούλιο. Κατόπιν αυτών ο κ. Μπουραντάς παύεται από την θέση του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής και ανακαλούνται όλες οι αρμοδιότητες και παύεται από όλες τις θέσεις που τον έχω διορίσει και τίθεται εντός συνδυασμού της πλειοψηφίας. Τον καλώ σήμερα να παραιτηθεί. Η θέση του είναι κενή αρμοδιοτήτων και έμμισθη. Τον καλώ να παραιτηθεί τώρα.

Μπουραντάς: Ο Περιφερειάρχης αποφάσισε και διέταξε. Έπρεπε να είχαν παραιτηθεί νωρίτερα όπως π.χ. όταν μοίρασε τα πυρόπληκτα για να κάνει ρουσφέτια στους Δημάρχους. Δεν τον απασχόλησε η ανάπτυξη. Τον ενδιέφερε να κάνει μοιράζει το ΕΣΠΑ και να κάνει ρουσφέτια. Εδώ είμαι εδώ για να ολοκληρώσω το έργο μου και κυρίως το οδικό δίκτυο του νομού.
Έκλεισε το Διοικητήριο για να μην γίνουν αποφασισμένοι έλεγχοι. Δεν μου ταίριαζαν όλα αυτά. Η κατάληψη σταμάτησε τους ελέγχους.
Μετά όσα είπε στους εργαζόμενους ο Περιφερειάρχης έπρεπε να απαντήσω. Για την αξιοπρέπειά μου. Από σήμερα παραιτούμαι της αποζημίωσης του Αντιπεριφερειάρχη αλλά δεν παραιτούμαι από την θέση μου στην οποία με εξέλεξαν.

Περγαντάς: Θα απαντήσω όταν παραιτηθεί από Αντιπεριφερειάρχης. Δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Ο μισθός ακολουθεί την θέση. Δημιουργείται τεράστια θεσμική δυσλειτουργία διότι δεν μπορώ να τον παύσω. Σύντομα αυτό θα τελειώσει. Είμαι ο μόνος που έδωσα πλήρεις αρμοδιότητες. Θεωρώ αδιανόητο αυτή η θεσμική δυσλειτουργία να μην μπορεί να λυθεί. Θα την λύσω όπως ο γόρδιος δεσμός. Εάν δεν παραιτηθεί δεν του απαντώ. Να υπογράψει τώρα την παραίτησή του. Να υποβάλλετε τώρα την παραίτησή σας.

Μπουραντάς: Τώρα μαθαίνουν και άλλοι τον ψυχισμό σου. Έχεις μάθει να μην παίρνεις ευθύνες τώρα μου κάνεις και τον πονηρό. Δεν παραιτούμε!!!



Περγαντάς: Τότε σας αφαιρούνται όλες οι αρμοδιότητες!
Νέος πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής αναλαμβάνει ο Γιώργος Μουλκιώτης αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας.
Το συμβούλιο συνεχίζετε...

mag24.gr


___________________________________________

Η επιστολή του  Μπουραντά με αιχμές κατά Περγαντά πού ήταν η αιτία της καθαίρεσης

"Τους αιρετούς τους «τελειώνουν» ή τους αναδεικνύουν οι πολίτες και κανένας άλλος"
Σε τοπική εφημερίδα δημοσιεύθηκαν περικοπές της συζήτησης που έγινε ανάμεσα στον Περιφερειάρχη και συνδικαλιστικά στελέχη που έχουν καταλάβει το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Την ίδια ημέρα βρισκόμουν στη Λαμία, αφού είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Αυτά που γράφτηκαν ότι συζητήθηκαν και κυρίως αυτά που φέρεται να είπε ο Περιφερειάρχης, είναι πραγματικά μη αναμενόμενα και μας προκαλούν έκπληξη.
Είναι κανόνας ότι τέτοια δημοσιεύματα, όταν δεν διαψεύδονται θεωρούνται ότι είναι όπως ακριβώς δημοσιεύθηκαν.
Με αυτή την έννοια, ο Περιφερειάρχης αδικεί τον εαυτό του.
Συμπληρώθηκαν ήδη 17 ημέρες κατάληψης του χώρου του διοικητηρίου και δεν έχει εκδοθεί ούτε μία ενημερωτική ανακοίνωση από την Περιφέρεια.
Και το ερώτημα που τίθεται είναι, δεν έχουν δικαίωμα οι πολίτες να γνωρίζουν για ποιο λόγο δεν μεταφέρονται πολλές εκατοντάδες παιδιών προς και από τα σχολεία τους;
Τι να πούμε σε μητέρα με τρία (3) παιδιά που διαμαρτύρεται ότι τα παιδιά της θα μείνουν στην ίδια τάξη, αφού δεν πηγαίνουν σχολείο ενώ τα άλλα συνεχίζουν για τρίτη εβδομάδα μαθήματα;
Δεν πρέπει να ενημερωθούν εκατοντάδες άλλοι γονείς που έχουν το ίδιο πρόβλημα;
Δεν πρέπει να γνωρίζουν επίσης, οι εκατοντάδες επιχειρηματίες αλλά και οι πολίτες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν;
Τι να πούμε σε όλους αυτούς; Μη διαμαρτύρεστε και θα σας ενημερώσουμε αργότερα;
Εμείς θεωρούμε ότι έχουμε, ακόμα και από το νόμο, υποχρέωση να ενημερώσουμε τους πολίτες για ότι συμβαίνει και για ότι τους αφορά.
Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ενημέρωσε τα αρμόδια Υπουργεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, και από όσα γνωρίζουμε καμία άλλη ενημέρωση δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, ούτε από τους ίδιους ούτε από κανέναν άλλον.

Οι πρώην εργαζόμενοι των επιχειρήσεων ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ και ΙΝΤΕΡΚΕΜ, δεν είναι ούτε εργαζόμενοι, ούτε άνεργοι, χωρίς πληρωμή δεδουλευμένων, χωρίς αποζημίωση, χωρίς επίσημη απόλυση, ώστε να μπορούν να πάρουν τουλάχιστον το επίδομα ανεργίας και πραγματικά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
Οι εργαζόμενοι στα Τσιμέντα αντιμετωπίζουν το κλείσιμο του εργοστασίου, όπως έχει ανακοινωθεί, και κάθε μήνα οι εργοδότες απολύουν το 5% των εργαζομένων, μέχρι να απολυθούν όλοι, χωρίς να γνωρίζει κανένας τι θα γίνει αύριο.
Έχουν την συμπαράσταση όλων μας, αλλά πρέπει όλοι να σκεφτούμε και όλους τους άλλους που αντιμετωπίζουν τα δικά τους σοβαρά προβλήματα.
Για τις «διαπιστώσεις ή τις προφητείες» που γράφτηκαν και δεν διαψεύσθηκαν, πρέπει να αναφέρουμε το αυτονόητο, ότι δηλαδή τους αιρετούς τους «τελειώνουν» ή τους αναδεικνύουν οι πολίτες και κανένας άλλος.
Το ίδιο περίπου ισχύει και για το ποιος θα είναι αύριο εδώ και ποιος όχι.
Σήμερα βρισκόμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε για τα μεγάλα προβλήματα του Νομού, που είναι κυρίως στις υποδομές και ειδικότερα στο βασικό οδικό δίκτυο, για το οποίο γίνεται μια καλή προσπάθεια ώστε να δρομολογηθεί η κατασκευή του και ελπίζουμε οι εξελίξεις να είναι θετικές όπως και για όλα τα άλλα προβλήματα που απασχολούν το Νομό.
Όμως το πρόβλημα των εργαζομένων που απαιτεί άμεση λύση και η συνεχιζόμενη κατάληψη, έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο.
Είναι ανάγκη να βρεθεί οπωσδήποτε λύση το συντομότερο δυνατό και ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να είναι η συνάντηση με κυβερνητικό στέλεχος, και πρέπει ο Περιφερειάρχης να κλείσει με κάθε τρόπο τη συνάντηση, υποχρέωση που έχει αναλάβει πριν από 25 περίπου ημέρες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας
Αθανάσιος Μπουραντάς




0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.