powered by Surfing Waves

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Δίμηνη παράταση στην αξιολόγηση των δήμων





Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των υπαλλήλων των ΟΤΑ, δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, σημειώνοντας ότι μέχρι τότε δεν μπορεί να πει κανείς κανένα σενάριο. Μάλιστα, ανάφερε εμφατικά ότι για πρώτη φορά υπάρχει η συναίνεση όλων των φορέων στους ΟΤΑ για να γίνει η αξιολόγηση και οι δήμοι συνεργάζονται, ενώ τόνισε ότι δεν έχει απολυθεί κανείς μέχρι τώρα από τη διαθεσιμότητα.
Ο αρχικός σχεδιασμός, με βάση δηλώσεις και του κ. Μιχελάκη, προέβλεπε ολοκλήρωση της αξιολόγησης στους ΟΤΑ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και, όπως φαίνεται, η διαδικασία παίρνει δίμηνη παράταση. Ο λόγος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η αυτοαξιολόγηση από τους δήμους δείχνει ελλείψεις και όχι πλεόνασμα προσωπικού, ενώ οι Δήμαρχοι αποδέχονται την ενδοδημοτική κινητικότητας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συναινούν σε περαιτέρω «διαθεσιμότητες».
Ο υπουργός Εσωτερικών υποστηρίζει και αυτός τη θέση ότι η Τ.Α. έδωσε ό,τι ήταν να δώσει, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης στο Δημόσιο, και επιδιώκει να μην υπάρχει ούτε ένας υπάλληλος ΟΤΑ μέσα στους 12.500 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα στο τέλος Δεκεμβρίου. Ωστόσο, όπως δείχνει και η απόφαση για απολύσεις 700 υπαλλήλων στα δημοτικά ραδιόφωνα, δεν μπαίνει καπάκι σ αυτή τη δεξαμενή.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.