powered by Surfing Waves

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Οι "βλαχοδήμαρχοι" του Τσίπρα



Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης


Μήνυμα στους «πράσινους» δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που συρρέουν στην Κουμουνδούρου επιζητώντας στήριξη στις προσεχείς εκλογές για την αυτοδιοίκηση έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «φθαρμένους βλαχοδήμαρχους» ΠΑΣΟΚ - ΝΔ τους οποίους δεν πρόκειται να στηρίξει το κόμμα του. Αντιθέτως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει δημάρχους που έχουν διαφοροποιηθεί ή διαφοροποιούνται εμφανώς από την Χαριλάου Τρικούπη, ενώ στόχος του είναι μέσα από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να αναδείξει ένα δικό του πλούσιο στελεχιακό δυναμικό.

Μεταξύ αυτών που επιζητούν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, ορισμένοι φέρουν και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη, τη στήριξη του οποίου αποκλείουν στην Κουμουνδούρου. Αντιθέτως, φέρεται να συζητούνται θετικά άλλοι δήμαρχοι όπως ο Νίκος Σαράντης των Αγίων Αναργύρων.

Όπως εξηγεί στο real.gr κορυφαίο στέλεχος, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υποστηρίξει δημάρχους που έχουν εκλεγεί τρεις και τέσσερις τετραετίες, ούτε θα στηρίξει κοινούς υποψηφίους με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έστω και αν πρόκειται για πρόσωπα όπως ο Γιάννης Μπουτάρης που χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως βέβαιο νέο πρωθυπουργό της χώρας.

Η Κουμουνδούρου δίνει σαφές πολιτικό περιεχόμενο στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, ιδίως σε περίπτωση που δεν έχουν εξαχθεί έως τότε εθνικές εκλογές. Τα δε αυτοδιοικητικά σχήματα θα έχουν αντιμνημονιακά, ριζοσπαστικά, δημοκρατικά και πατριωτικά χαρακτηριστικά. Ο υπεύθυνος αυτοδιοίκησης Κώστας Πουλάκης πραγματοποιεί αύριο Τρίτη σύσκεψη με το τμήμα αυτοδιοίκησης του κόμματος, ενώ ξεκινά την επόμενη εβδομάδα περιοδεία σε όλη τη χώρα, ώστε να καταγράψει τις υποψηφιότητες κυρίως σε πόλεις κάτω των 80.000 κατοίκων.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του real.gr, έχει αποφασίσει να δώσει την αυτοδιοικητική μάχη αν δεν έχουν προηγηθεί εθνικές εκλογές με κορυφαία κομματικά στελέχη.

Για την περιφέρεια Αττικής, για παράδειγμα, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, έχει πέσει στο τραπέζι το όνομα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Δημήτρη Παπαδημούλη, που ενώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει επιρροές σε όλους σχεδόν τους άλλους πολιτικούς χώρους.

Συζητείται επίσης μια εκ νέου υποψηφιότητα του Αλέξη Μητρόπουλου, που πηγαίνει επίσης καλά στις μετρήσεις, και που η υποψηφιότητα του οποίου στις περασμένες περιφερειακές εκλογές - όπως εκτιμά η Κουμουνδούρου - άνοιξε το δρόμο για την απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ στον πασοκογενή και κεντρώο χώρο.

Και τα δύο αυτά ονόματα ακούγονται για το Δήμο Αθηναίων, όπου όμως φαβορί παραμένει η Σοφία Σακοράφα. Σε πρόσφατη μέτρηση που έφτασε στα χέρια των αρμοδίων της Κουμουνδούρου, η Σοφία Σακοράφα συγκεντρώνει αρκετά υψηλό ποσοστό, όπως και ο «γαλάζιος» Μάκης Βορίδης και περνούν στον δεύτερο γύρο, παρά την υποψηφιότητα Κασιδιάρη από τη «Χρυσή Αυγή». Στη Θεσσαλονίκη, η Σοσιαλιστική Τάση, προτείνει τον καθηγητή Κώστα Χρυσόγονο, η συζήτηση όμως δεν έχει προχωρήσει. Στο Αγρίνιο φαβορί είναι ο καθηγητής Γιάννης Κολοβός.

Πηγή: Real.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.