powered by Surfing Waves

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Άρχισαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Λίμνη

Από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αλιβερίου, Παράρτημα Λίμνης ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2013-2014 άρχισαν και θα γίνονται μέχρι την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013, από 08:00 έως 14:00 στο Δημοτικό Κατάστημα Λίμνης του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.





Σχολείο 2ης ευκαιρίας στο δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας


Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) είναι ένας θεσμός που λειτουργεί σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1997 με σκοπό την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης πολιτών 18 ετών και άνω, που δεν έχουν τα απαιτούμενα από την αγορά εργασίας προσόντα και δεξιότητες. Με το θεσμό αυτό αποκτούν Απολυτήριο τίτλο ισότιμο με το Απολυτήριο Γυμνασίου (Ν. 2525/1997). Ο τίτλος αυτός παρέχει τη δυνατότητα διορισμού σε ανάλογες θέσεις στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Η εκπαίδευση παρέχεται μέσα από ένα ήπιο πρόγραμμα σπουδών, στηριζόμενο στις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων, το οποίο σέβεται τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις που έχουν οι ενήλικοι και δίνει έμφαση στην βιωματική προσέγγιση και στη χρηστικότητα της παρεχόμενης γνώσης.

Παρέχεται τίτλος ισότιμος με το απολυτήριο Γυμνασίου, σε 2 χρόνια.

Τα μαθήματα θα γίνονται απογευματινές ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή στο Σχολικό Συγκρότημα Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου Λίμνης.

Τα μαθήματα και οι δραστηριότητες ολοκληρώνονται στο Σχολείο.

Έμφαση δίνεται στην απόκτηση βασικών προσόντων, στη χρήση νέων τεχνολογιών, στην εκμάθηση ξένης γλώσσας, σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων.

Η φοίτηση είναι δωρεάν.

Δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή:

1. Έντυπη αίτηση (διατίθεται από το Δημοτικό Κατάστημα Λίμνης).

2. Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου ή πιστοποιητικό σπουδών Γυμνασίου.

3. Πιστοποιητικό γέννησης.

4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

5. Επικυρωμένο αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου.

6. Τρεις (3) πρόσφατες φωτογραφίες.

Η προσκόμιση των δικαιολογητικών από τους υποψήφιους – υποψήφιες είναι υποχρεωτική κατά την εγγραφή.

(Πληροφορίες στα τηλέφωνα 22270 31603 και 22270 31222).

Από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Αλιβερίου, Παράρτημα Λίμνης.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.