powered by Surfing Waves

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Χωροθέτηση Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στις Ροβιές


Το «Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών στις Ροβιές Ευβοίας»,  που χωροθετηθηκε με το ΦΕΚ 418Β/ 23.2.12 έχει 42 θέσεις ελλιμενισμού και  Εμβαδον  χερσαίας ζώνης  2.080 τ.μ. και Εμβαδον  θαλάσσιας ζώνης  3.120 τ.μ. 



Το έργο περιλαμβάνει:

-Προσήνεμο μώλο συνολικού μήκους 74 μ., αποτελούμενος από δύο τμήματα μήκους 51 και 23 μ., αντίστοιχα, εκ των οποίων το πρώτο φέρει εσωτερικό κρηπίδωμα με πλάτος ανωδομής 2 μ.
— Υπήνεμο μώλο μήκους 14 μ.
— Κρηπιδώματα συνολικού μήκους 86,7 μ.

Η λιμενολεκάνη εκσκάπτεται μέχρι βάθους 3,00 μ. γενικά και μέχρι βάθους 3,60 μ. στην είσοδο και τις θέσεις ελλιμενισμού των μεγαλυτέρων σκαφών.
Στη βορειοδυτική πλευρά της λιμενολεκάνης κατασκευάζεται κεκλιμένο επίπεδο ανέλκυσης-καθέλκυσης σκαφών  πλάτους 4 μ. Στη ρίζα του προσήνεμου μώλου τοποθετού νται δύο αγωγοί για την ευχερή ανανέωση των υδάτων της λιμενολεκάνης.
— Κτίριο εμβαδού περίπου 48 μ2 για τη στέγαση των  υπηρεσιών ενδιαίτησης και υγιεινής.
— Διαμόρφωση επτά (7) θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων για τους χρήστες του καταφυγίου.
— Διαμόρφωση χώρου διαχείμασης σκαφών στο βορειοδυτικό τμήμα της χερσαίας ζώνης. Κατά μήκος των κρηπιδωμάτων υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για την εξυπηρέτηση των σκαφών, δηλαδή ηλεκτροφωτισμός και δίκτυα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, νερού και πυρόσβεσης. Η παροχή καυσίμων, η περισυλλογή απορριμμάτων και η περισυλλογή βιολογικών και ελαιωδών καταλοίπων γίνεται με κατάλληλα φορητά μέσα.

Φορέας διαχείρισης του τουριστικού λιμένα ειναι ορίζεται ο  Δήμος Μαντουδίου − Λίμνης − Αγίας Άννας — στον οποίο παραχωρείται (για 23 χρόνια) έναντι ανταλλάγματος της χρήσης και εκμετάλλευσης της θαλάσσιας και χερσαίας ζώνης του χωροθετούμενου με την απόφαση αυτή καταφυγίου τουριστικών σκαφών.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.