powered by Surfing Waves

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ανάθεση οργάνωσης και λειτουργίας Εξοχών - Κατασκηνώσεων σε Δήμους



Με κοινή υπουργική απόφαση (Κ.Υ.Α. Π1β/ΓΠ/οικ.37261/12 ΦΕΚ 1262 Β/11-4-2012) για το έτος 2012 η οργάνωση και η λειτουργία των Παιδικών Εξοχών - Κατασκηνώσεων του Κρατικού Προ­γράμματος, που αποτελούσε αρμοδιότητα του Κ.Κ.Ο.Ν. και του Π.Ι.Κ.Π.Α., ανατίθεται σε συγκεκριμενους Δήμους

Στις Παιδικές Κατασκηνώσεις φιλοξενού­νται:

A. παιδιά ηλικίας 6-16 ετών, που έχουν ανάγκη παρα­θερισμού.

Β. ηλικιωμένοι είτε επισκέπτονται ΚΑΠΗ είτε όχι, εφόσον βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, είναι μό­νοι λόγω έλλειψης άλλης οικογένειας, χηρείας κ.λπ.

Γ. ενήλικοι με αναπηρίες

Eγγραφές
Οι εγγραφές των παιδιών γίνονται στις αρμόδιες Δι­ευθύνσεις των Δήμων ή σε Πολυϊατρεία, Κέντρα Υγείας κ.λπ. στις εργάσιμες ημέρες και ώρες μέχρι την 15η Ιουνίου 2012.

Οι Δήμοι που θα λειτουργήσουν Παιδικές Εξοχές - Κα­τασκηνώσεις του Κρατικού Προγράμματος υποχρεωτικά θα πρέπει να φιλοξενήσουν παιδιά και από τους άλλους Δήμους της χώρας, εφόσον υποβληθούν σχετικές αιτή­σεις των κατασκηνωτών.

Οι εγγραφές των υπόλοιπων κατηγοριών κατασκηνω­τών, γίνονται επίσης κατόπιν εξέτασης από γιατρό και προσκόμισης του αποδεικτικού της οικονομικής τους κατάστασης.

Η ευθύνη της επιλογής των ηλικιωμένων ατόμων απο­τελεί αρμοδιότητα όλων των Δήμων της χώρας, αφού ορισθεί ο αριθμός των ηλικιωμένων κατασκηνωτών, ανά Νομό και ανά κατασκήνωση από τη Διεύθυνση Προ­στασίας Οικογένειας, από την οποία θα εκδοθούν και σχετικές οδηγίες.

Κατά την επιλογή των παιδιών και των υπόλοιπων κατηγοριών κατασκηνωτών προτιμούνται οι οικονομικά ασθενέστεροι.
Οι κατηγορίες των κατασκηνωτών θα καταβάλλουν ένα συμβολικό ποσό συμμετοχής που θα καθορισθεί με απόφαση που θα εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης όπου θα ρυθμίζονται και οι σχετικές λεπτομέρειες.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.