powered by Surfing Waves

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

«Ανοιχτή Ημέρα Sociable» για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών


Η Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Κηφισιάς, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συγχρηματοδοτούμενου Έργου με διακριτικό τίτλο «SOCIABLE» διοργανώνει «Ανοιχτή Ημέρα Sociable» την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 και ώρες 11:00 -14:00 στα γραφεία της Κοινωνικής Μέριμνας (Διονύσου 73 & Γορτυνίας, Κηφισιά).

Το Πρόγραμμα SOCIABLE απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους ηλικίας 65 ετών και άνω και έχει ως σκοπό τη βελτίωση της μνήμης και άλλων γνωστικών λειτουργιών.

Οι συμμετέχοντες και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν σε παιχνίδια μνήμης που εφαρμόζονται σε υπολογιστή επιφάνειας, με την βοήθεια επαγγελματιών που εφαρμόζουν το πρόγραμμα.

Το SOCIABLE υλοποιεί και δοκιμάζει πιλοτικά μια νέα προσέγγιση για την ολοκληρωμένη υποστήριξη της πνευματικής ενδυνάμωσης, καθώς και την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεπίδρασης των ατόμων που βρίσκονται στα πρώιμα στάδια της άνοιας. Το SOCIABLE θα ενσωματώσει τις υπηρεσίες ανθρώπινης υποστήριξης και φροντίδας που προσφέρονται από τα κέντρα φροντίδας και από το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό (π.χ., γηριατρική παθολόγος, γηριατρική ψυχίατρος, νευρολόγος, νευροψυχολόγοι ή γεροψυχολόγοι), με τις υποδομές των τεχνολογιών ΤΠΕ και των τεχνολογιών ανεξάρτητης διαβίωσης. Αυτή η νέα προσέγγιση θα στηριχθεί σε τρεις δοκιμασμένους (στα πλαίσια του βραβευμένου έργου ElderGames) τεχνολογικούς πυλώνες, που έχουν αποδεδειγμένη θεραπευτική αξία, ήτοι:
  • (α) Παραστατικές διεπαφές που βασίζονται σε multi-touch επιφάνειες, 
  • (β) Μια ανοιχτή πλατφόρμα για την ανάπτυξη παιχνιδιών γνωστικής εκπαίδευσης , η οποία επιτρέπει την ευέλικτη δημιουργία και την παραμετροποίηση των παιχνιδιών γνωστικής εκπαίδευσης και 
  • (γ) δυνατότητα δημιουργίας προσωπικού προφίλ και επικοινωνίας ενισχύοντας την κοινωνική δικτύωση και την αλληλεπίδραση μεταξύ των ηλικιωμένων. Το SOCIABLE θα εφαρμοστεί πιλοτικά ,με τη συμμετοχή των 350 ηλικιωμένων πολιτών , σε 7 διαφορετικές περιοχές (Τροντχαιμ Κομιουν , «Υγεία» , Νοσοκομείο Morgagni Pierantoni, Δήμος Forlì, "ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ" (Κέντρο ανοικτής προστασίας για ηλικιωμένους Δήμου Περιστερίου), Vzw Cassiers WZC και Previ SL) από 5 ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Ελλάδα, Ιταλία, Νορβηγία,Ισπανία). 

Συνολικά, το SOCIABLE θα ενσωματώσει, την εγκατάσταση και λειτουργία μίας καινοτόμου online υπηρεσίας για την αξιολόγηση και στην συνέχεια την ενίσχυση της ψυχικής κατάστασης των ηλικιωμένων μέσω ευχάριστων παιχνιδιών γνωστικής εκπαίδευσης, ενώ την ίδια στιγμή θα ενισχύει την κοινωνική δικτύωσή τους και θα ενεργοποιεί τις καθημερινές διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις τους.
Το SOCIABLE προβλέπεται ως μια υπηρεσία με μεγάλες δυνατότητες για κοινωνικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να προσδώσει σημαντική αξία στις μέχρι στιγμής προσφερόμενες υπηρεσίες από τους φορείς παροχής υπηρεσιών φροντίδας. Επιπλέον, συνδέεται με μια ξεκάθαρη δυνατότητα επιχειρηματικής βιωσιμότητας και ευρύτερης χρήσης από φορείς παροχής υπηρεσιών φροντίδας εντός (αλλά και εκτός) της κοινοπραξίας του SOCIABLE.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου: http://www.sociable-project.eu


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.