powered by Surfing Waves

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς


Το «5ο Festival Ελαιολάδου & Ελιάς» που διοργανώνεται στις 6, 7 & 8 Απριλίου 2012 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας από τον «Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καθώς και του ΣΕΒΙΤΕΛ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου)

Στο φεστιβαλ συμετέχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και κάλεσε  να εκθέσουν τα προϊόντα τους στο  περίπτερο της  ελαιοπαραγωγοί, επιχειρηματίες και οι φορείς του κλάδου της ελιάς και του ελαιόλαδου. Συμεττέχουν ελαιοπαραγωγοί δήμοι απο όλη την Ελλάδα. Ο δικός μας;

Το Festival αυτό αποτελεί το σημαντικότερο εξειδικευμένο εμπορικό θεσμό για την Ελιά και το Ελαιόλαδο, που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και το επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 15.000 επισκέπτες.

Παρά το γεγονός ότι τα “festivals” που διοργανώνονται από τον «Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού», κατά βάση και μέχρι πρότινος απευθυνόταν στο ευρύ κοινό, τελευταία γίνεται μία συστηματική προσπάθεια προσέλκυσης εμπορικών επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έτσι και φέτος, στην έκθεση παραβρέθηκαν ως προσκεκλημένοι hosted buyers (εμπορικοί αγοραστές) του εξωτερικού, εκπρόσωποι δικτύων διανομών από Ρωσία, Φιλανδία, Κίνα, Ολλανδία, Σουηδία, Γερμανία, Η.Π.Α. και Καναδά, όλοι διαπιστευμένοι από τους εμπορικούς ακολούθους των Πρεσβειών τους στην Αθήνα.

Επιπλέον, την έκθεση επισκέφθηκαν και πολλοί Έλληνες εμπορικοί επισκέπτες (εκπρόσωποι super markets, εξαγωγικών εταιρειών, καταστημάτων delicatessen, εστιατορίων & ταβερνών Αττικής, εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι γαστρονομίας, κ.α.).

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε επιστημονικό συνέδριο με δύο βασικούς άξονες: α) το management στο ελαιόλαδο με κατεύθυνση τις εξαγωγές, και β) νέες κατευθύνσεις και μοντέλα ανάπτυξης των ελαιοτριβείων – ολοκληρωμένες λύσεις και πρακτικές για ελαιουργούς.


Περιλαμβάνει εκθέτες στις κατηγορίες:
 o Εταιρίες και συνεταιρισμοί με βασική παραγωγή ελαιόλαδο και ελιές
o Εταιρίες παραγωγής επεξεργασίας και τυποποίησης λαδιού
o Εταιρίες βιολογικού λαδιού και βιολογικής επιτραπέζιας ελιάς
o Εταιρίες συσκευασίας και εμπορίας βρώσιμων ελιών
o Φυτωριακές επιχειρήσεις
o Περιφέρειες
o Δημόσιοι Οργανισμοί, Επιμελητήρια, Υπουργεία
o Δήμοι που κύρια παραγωγή τους είναι το ελαιόλαδο και τα παραδοσιακά προϊόντα
o Περιφερειακες Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων
o Ελαιοπαραγωγοί
o Γενικοί Εκθέτες που σχετίζονται με το ελαιόλαδο και τις ελιές
o Γιορτές Λαδιού και Ελιάς από όλη την Ελλάδα
o Εταιρίες ελαιουργικών μηχανημάτων
o Εταιρίες μηχανημάτων επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιολάδου
o Εταιρίες μηχανημάτων επεξεργασίας και τυποποίησης επιτραπέζιας ελιάς
o Εταιρίες προμήθειας γεωργικού εξοπλισμού και εξαρτημάτων
o Εταιρίες συσκευασίας και ετικετών ελαιοκομικών προϊόντων
o Εταιρίες πιστοποίησης και ποιοτικού ελέγχου
o Εταιρίες αυτοματισμού και ιχνηλασιμότητας


Αλλες ενδιαφέρουσες εκθέσεις για τους παραγωγούς του δήμου μας
Agro Quality Festival – Αγροτικά Ποιοτικά Προϊόντα  «Τεχνόπολις» στο Γκάζι, στις 15, 16 & 17 Ιουνίου 2012


4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ & ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ 7, 8, 9 Δεκεμβρίου 2012 Στάδιο Ειρήνης  Φιλίας


3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ & ΤΥΡΙΟΥ 

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.