powered by Surfing Waves

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Κριτήρια και διαδικασία κατανομής της επιχορήγησης ΚΑΠ στου δημους

Η κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Δήμων έτους 2011 ( ΚΥΑ ), από το σχετικό λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αφορά συνολικό ποσό 3.113.185.000,00 €.

Aπό αυτό:

1. Ποσό 1.992.838.999,88 €, αφορά στην τακτική επιχορήγηση όλων των Δήμων της Χώρας, βάσει
 -του πληθυσμού, 
-του αριθμού των τοπικών διαμερισμάτων τους και 
-κυρίως του ελάχιστου κόστους λειτουργίας αυτών, λαμβανομένων υπόψη των σχετικών ποσών που τους αποδόθηκαν κατά το έτος 2011.
Στο ανωτέρω ποσό συμπεριλαμβάνονται οι δαπάνες των ΟΤΑ α΄ βαθμού προς:

α) κατά προτεραιότητα δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού που μεταφέρθηκε σε αυτούς, καθώς επίσης και οι δαπάνες μισθοδοσίας των κατατασσόμενων, σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εργαζομένων Σχολικών Φυλάκων και εργαζομένων σε προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι / Κοινωνική Μέριμνα καθώς και εργαζομένων ΑμεΑ,

β) οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού των ΤΥΔΚ των Κρατικών Περιφερειών, που μετατάχθηκαν σε Δήμους,  και

γ) οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που μεταφέρθηκε από 1-1-2011 σε Δήμους για τον καθαρισμό σχολικών μονάδων χωρικής αρμοδιότητάς τους.

2. Ποσό 990.556.000,12 €, αφορά στην κάλυψη δράσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και υποχρεώσεων που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία, βάσει σχετικών αποφάσεων του Υπουργού Εσωτερικών.

3. Ποσό 129.790.000,0 €, αφορά στη μεταφορά από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Περιφερειών, προς κάλυψη μεταφερθεισών αρμοδιοτήτων σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 94 και 186 του ν. 3852/2010 και ειδικότερα προς κάλυψη δαπανών για τη μεταφορά μαθητών και την υλοποίηση των προγραμμάτων για τη Δακοκτονία και για το Ολοκληρωμένο Σύστημα Εφαρμογής και Ελέγχου (ΟΣΔΕ).

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.