powered by Surfing Waves

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Απόφαση για το ξήλωμα του ξύλινου πεζόδρομου της παραλίας Αγίας Άννας με συνοπτικές διαδικασίες

Μετά από ένα μήνα δημοσιεύτηκαν σήμερα στο Διαύγεια τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβούλιου της 21/3/12 για την απόφαση ξηλώματος του ξύλινου διαδρόμου της παραλίας Αγίας Άννας. Ως γνωστόν ο δήμος τους τελευταίους 8 μήνες δημοσιεύει επιλεκτικά και αποσπασματικά τα πρακτικά των δημοτικών Συμβουλίων στο Διαύγεια και η δημοσίευση του παρόντος αποσπάσματος δημιουργεί  ερωτηματικά.

Η απόφαση  για τον ξυλόδρομο πάρθηκε χωρίς να προσκληθούν ή να ρωτηθούν οι επαγγελματίες της περιοχής που θίγονται από αύτη την απόφαση. Οι επαγγελματίες που ενημερώθηκαν εκ των υστέρων αντέδρασαν έντονα με  ανακοίνωση του σωματείου τους στην προοπτική του ξηλώματος φέρνοντας στοιχεία ότι η επισκευή των ζημιών στοιχίζει φθηνότερα, και θα έχει λιγότερες αρνητικές επιπτώσεις στην προσέλευση τουριστών και στα μαγαζιά και ξενοδοχεία της παραλίας. (η ανακοίνωση διαμαρτυρίας του σωματείου των επαγγελματιών της παραλίας).

Ο ξύλινος πεζοδρόμος έχει μήκος γύρω στα 500 μέτρα και η ολική αντικατάσταση του σε ένα δήμο που μόλις χθες αποφάσισε την επιμήκυνση του δανείου του μέχρι το 2033 και προσωρινό λουκέτο γιατί δεν τα βγάζει πέρα στην νέα οικονομική συγκυρία είναι εκτός πραγματικότητας και κρύβει άλλες σκοπιμότητες.



Το παρακάτω απόσπασμα του πρακτικού του Δ.Σ. αποκαλύπτει με πόση ευκολία οι δημοτικοί μας άρχοντες αποφασίζουν να σπαταλήσουν το λιγοστό δημόσιο χρήμα που έρχεται στα ταμεία τους χωρίς να ελέγξουν τα οικονομικά κόστη των εναλλακτικών λύσεων και τις οικονομικές επιπτώσεις των αποφάσεων τους. Η τεχνική υπηρεσία εισηγήθηκε δύο λύσεις και χωρίς καμιά συζήτηση για τα κόστη επιλέχτηκε η πιο κοστοβόρα και χρονοβόρα λύση. Γιατί;

"Ο πρόεδρος κάλεσε τον δημοτικό υπάλληλο κ. Γερογιάννη Γεώργιο, προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσία του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας ,να εισηγηθεί το θέμα.


Ο κ. Γερογιάννης Γεώργιος πήρε το λόγο και εισηγούμενος το θέμα είπε: 
ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Το θέμα αφορά το ξύλινο δάπεδο στην παραλιακή ζώνη της Αγκάλης, το οποίο είναι τμήμα του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση Παραλίας Αγίας Άννας» το οποίο κατασκευάσθηκε το διάστημα από το 2003 έως 2005 από την Κοινοπραξία Σταθαράς-Γκρασσόπουλος-Μαυρατζάς με συνολικό Προϋπολογισμό 977.108,90€.


Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και περιελάβανε εκτός από την κατασκευή του ξύλινου δαπέδου πλακοστρώσεις με γρανιτοκυβόλιθους και ακανόνιστες χονδρόπλακες Άρτας καθώς και φυτεύσεις με χλοοτάπητα, και διάφορα δέντρα και θάμνους. Το ξύλινο δάπεδο μετά από περίπου 7 χρόνια λειτουργίας παρουσιάζει μεγάλη φθορά στην ξυλεία πάνω στην οποία στηρίζεται το κατάστρωμα του δαπέδου, με αποτέλεσμα να αποτελεί κίνδυνο για τους κατοίκους ειδικά τους θερινούς μήνες.


Η υπηρεσία μας εισηγείται δύο λύσεις με τις οποίες μπορεί να αντιμετωπισθεί το θέμα:


α)Η επισκευή τμηματικά του δαπέδου ανά έτος με κόστος περίπου 250€/τρέχον μέτρο με μεταλλικό γαλβανιζέ σκελετό στήριξης του δαπέδου, ή αν βρεθεί φθηνότερο υλικό.


β)Καθαίρεση του δαπέδου καθ΄ όλο το μήκος του και μπάζωμα με άμμο. Αυτό θα γίνει σε συνεννόηση με την Κτηματική Υπηρεσία για να ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις.Ταυτόχρονα δε να ξεκινήσουν οι μελέτες για την κατασκευή διαδρόμου στο ίδιο ακριβώς σημείο με άλλο υλικό.




Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη του


α )την εισήγηση του προϊσταμένου της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου κ. Γερογιάννη Γεωργίου


β) τις απόψεις των πιο κάτω δημοτικών συμβούλων:


Ανδρίτσος Ιωσήφ: Προτείνω να ξηλωθεί γιατί κάθε χρόνο θα ζητάει συνεχώς αντικατάσταση


Χατζής Ανδρέας: Να πάρει τα υλικά ο Δήμος και η συντήρηση να γίνει από υπαλλήλους του.


Ριτσώνης Άγγελος : Αν η ξύλινη κατασκευή χρειάζεται για να περπατάει ο κόσμος στη παραλία θα πρέπει να γίνει από καλής ποιότητας ξύλο. Αν είναι μόνο για το θεαθήναι τότε θα πρέπει να εγκαταλείψουμε την ιδέα επισκευής.


Μουστάκας Νικόλαος : Είναι πηγή κινδύνου. Είναι τελείως σάπια η κατασκευή και θα πρέπει να φύγει τελείως. Αυτό θα πρέπει να γίνει το συντομότερο προκειμένου να αποφύγουμε ατυχήματα. Αν είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε σε νέα κατασκευή ξύλινου διαδρόμου θα πρέπει να προχωρήσουμε στην σύνταξη μελέτης προκειμένου να αντιμετωπισθεί το θέμα.


Barrett Anthony: Θεωρώ ότι θα έπρεπε να πάρουμε γνώμη από τους τοπικούς συλλόγους και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου. Πρόταση μου είναι τα καλά ξύλα να χρησιμοποιηθούν για να κατασκευασθούν διάδρομοι κάθετοι προς την θάλασσα.


Λεοντής Αθανάσιος: Το όλο θέμα έχει προκληθεί από το γεγονός ότι δεν έχει γίνει σωστή κατασκευή από τον εργολάβο του έργου.


γ)την πρόταση του κ. Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Τζαχρήστου Χρήστου «Να συνταχθεί μελέτη για νέα σταθερή κατασκευή διαδρόμου ,με χρήση άλλων υλικών και όχι ξύλου , επειδή θεωρώ την ράμπα απαραίτητη»


δ) Την πρόταση του κ. Δημάρχου : Επειδή η υπάρχουσα κατασκευή εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια να απομακρυνθεί και να γίνει αποκατάσταση του χώρου»


ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι


α)Την άμεση απομάκρυνση της ξύλινης κατασκευής από τον χώρο της παραλίας προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα ατυχήματος και


β) την σύνταξη μελέτης από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου για νέα κατασκευή διαδρόμου βασισμένη σε άλλα υλικά εκτός του ξύλου.


Μειοψηφούντων των πιο κάτω δημοτικών συμβούλων:


Χατζή Ανδρέα : Να διορθωθεί η υπάρχουσα κατασκευή
Γιαννιός Κων/νος : Ψηφίζω λευκό"

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.