powered by Surfing Waves

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ελεγκτικό Συνέδριο:Νόμιμη η αποζημίωση μελών Επιτροπών Δήμου

Νόμιμη κρίνεται η καταβολή αποζημίωσης στα μέλη των Επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής των δήμων για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις αυτών, σύμφωνα με την ΠΡΑΞΗ 7/2012 του Ι Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Πράξης κρίνεται ότι οι επιτροπές αυτές συνιστούν όργανα διοίκησης του δήμου και επιπλέον ασκούν αρμοδιότητες της προϋφιστάμενης δημαρχιακής επιτροπής και συνεπώς, κατά το μέρος αυτό την έχουν διαδεχθεί. Άρα τα μέλη αυτών των επιτροπών δικαιούνται, κατ’ ανάλογη εφαρμογή του άρθρου 140 του ν. 3463/2006, αποζημίωση για της συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις, η οποία ισούται με αυτήν που προβλεπόταν από το εν λόγω άρθρο για τα μέλη της δημαρχιακής επιτροπής.

Επισυνάπτεται η ΠΡΑΞΗ 7/2012 - ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, στην οποία αναλύονται τα ανωτέρω (η οποία κρίνει μη νόμιμα τα εντάλματα αποζημίωσης μελών Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αλλά λόγω λήξης του οικονομικού έτους σε βάρος των πιστώσεων του οποίου εκδόθηκαν).

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.