powered by Surfing Waves

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Διανομή προϊόντων ενόψει Πάσχα σε δήμους του Αιγάλεω, Θερμαϊκό, Περιστέρι, Χαλάνδρι

Συνεχίζουν οι δήμοι της χώρας την διανομή φθηνών τροφίμων στους δημότες τους ενόψει του Πάσχα. Το ερώτημα είναι γιατι ο δικός μας δήμος με τα τόσα προβλήματα δεν συμμετέχει ακόμη σε αυτό το κίνημα των δήμων εναντίον των μεσαζόντων. Μια κίνηση που θα ανακούφιζε πολλυς συνδημότες μας.


Ο Δήμος Περιστερίου ενημερώνει τους πολίτες ότι η διανομή των αγροτικών προϊόντων θα πραγματοποιηθεί ως εξής: ελαιόλαδο, 5 Απριλίου 2012, ώρες 09:00 - 14:00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Περιστερίου (Δωδεκανήσου και Αναπαύσεως), ρύζι, 6 Απριλίου 2012, ώρες 09:00 - 14:00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Περιστερίου (Δωδεκανήσου και Αναπαύσεως).

Η παραλαβή θα γίνεται με την προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας του αιτούντος. Επίσης, οι συμμετέχοντες σ' αυτήν τη δράση για φθηνά - ποιοτικά αγροτικά προϊόντα παρακαλούνται να φέρουν το ακριβές αντίτιμο της παραγγελίας τους.



Δήμος Αιγάλεω
Την Κυριακή 8 Απριλίου 2012 από τις 9.30 το πρωϊ μέχρι 13.30 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Αθήνας (Αγ. Σπυρίδωνος & Δημητσάνης Αιγάλεω ) θα πραγματοποιηθεί η διανομή ελαιολάδου σε όσες και όσους συμπολίτες μας έχουν κάνει αίτηση για το σκοπό αυτό.

Η παραλαβή γίνεται με την προσκόμιση του εντύπου παραγγελίας και του οικονομικού αντιτίμου.

Υπεύθυνος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας Ηλίας Καρυπίδης. Πληροφορίες : 2132044800.



Θερμαϊκός-Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών
Έκλεισαν οι παραγγελίες προϊόντων της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού για το μέλι, αλεύρι και πατάτα. Έγιναν περίπου 1.000 παραγγελίες που μεταφράζονται σε περισσότερους από 13 τόνους αλευριού, πατάτας και μελιού.Και ενώ η διάθεση των προϊόντων θα γίνει το Σάββατο 7 Απριλίου (με τόπους διανομής στις τρεις μεγάλες κοινότητες του δήμου), ήδη από σήμερα άνοιξε ο δεύτερος κατάλογος παραγγελιών για λάδι και τυρί.

Η Πρωτοβουλία εξασφάλισε άριστη ποιότητα και πολύ καλή τιμή για τα δύο βασικά προϊόντα διατροφής, παρακάμπτοντας και πάλι τους μεσάζοντες και φέρνοντας σε άμεση επαφή τους παραγωγούς και τους συνεταιρισμούς με τους καταναλωτές.

Το ελαιόλαδο είναι έξτρα παρθένο ΠΟΠ, οξύτητας 0,2 και προέρχεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νεοχωρίου Λεύκτρου Μεσσηνίας σε συσκευασία 5λιτρου δοχείου με τιμή 15 ευρώ (τιμή λίτρου 3 ευρώ).

Το τυρί πρόκειται για εξαιρετική αιγοπρόβεια φέτα του παραγωγού Δημήτρη Στανίδη από τη Φλώρινα και βρίσκεται σε συσκευασία δοχείου 7,5 έως 8 κιλών με τιμή 45 ευρώ (τιμή κιλού 6 ευρώ).

Από τη Δευτέρα 2 Απριλίου και μέχρι το Σάββατο 7 Απριλίου θα μπορούν οι πολίτες του Θερμαϊκού να συμπληρώνουν τη Φόρμα Παραγγελίας Προϊόντων, ηλεκτρονικά μέσα από το μπλογκ της Πρωτοβουλίας  και από τον Ακτιβιστή


Δήμος Χαλανδρίου
Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, η διάθεση ελαιολάδου και οσπρίων εξαιρετικής ποιότητας, σε τιμές παραγωγού από το Δήμο Χαλανδρίου.

Συγκεκριμένα 1.300 δημότες συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Η Ελληνική Γη στο Χαλάνδρι» αγοράζοντας 14 τόνους λάδι και 23 τόνους οσπρίων.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με πώληση ρυζιού από το Μεσολόγγι στην τιμή των 0,80 /κιλό σε συσκευασία των 5 κιλών (σύνολο 4€) και πατάτα με 0,33/κιλό σε συσκευασία 30 κιλών (σύνολο 10€).

Η διανομή θα γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη από τις 8.00 έως 17.00 στο Δημοτικό Parking του Δήμου Χαλανδρίου επί της οδού Αγ. Παρασκευής 86 έναντι της εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δημότες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου Χαλανδρίουwww.halandri.gr



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η προσπάθεια του Δήμου Μαρκοπούλου για διανομή πατάτας, σε προσιτή τιμή, χωρίς τη μεσολάβηση μεσαζόντων, που ευθύνονται σε σημαντικό βαθμό, για τις υπερβολικές τιμές σε βασικά είδη διατροφής και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα πλήττεται από μια πρωτοφανή οικονομική κρίση.

Είναι προφανές, ότι οι αριθμοί «μιλούν από μόνοι τους»: Διατέθηκαν είκοσι οχτώ (28) τόνοι πατάτας Νευροκοπίου, εξαιρετικής ποιότητας, στην τιμή των εννέα (9) ευρώ τα τριάντα (30) κιλά, σε πάνω από εφτακόσιους (700) συμπολίτες μας.

Πάρα το πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Δήμου, μέγεθος της επιχείρησης, η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά, με τους πολίτες να εξυπηρετούνται άμεσα, ακολουθώντας τις οδηγίες των εθελοντών και των υπαλλήλων του Δήμου. 

Για την επιτυχία της εν λόγω δράσης εργάστηκαν για πάνω από εφτά (7) ώρες, η Εθελοντική Ομάδα Δήμου Μαρκοπούλου, η Δημοτική Αστυνομία, καθώς και Διοικητικοί Υπάλληλοι και εργαζόμενοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Προηγήθηκε φυσικά μια εβδομάδα σκληρής προετοιμασίας, για την οποία απασχολήθηκαν τρεις (3) Δημοτικοί Υπάλληλοι, καθώς το ενδιαφέρον των πολιτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία και υπολογισμό.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.