powered by Surfing Waves

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Αντιδήμαρχος γκρεμίζει πλατεία για να ανταμείψει ημέτερο στο Μαντούδι

Η πλατεία Μαντουδίου

Έχει βουίξει το Μαντούδι με την επινοητικότητα του αντιδημάρχου Κηρέως προκειμένου να εξυπηρετήσει ημέτερο.


Σχέδιο Α. Παραχώρηση χρήσης ξένης ιδιοκτησίας 
Η ιστορία αρχίζει το καλοκαίρι του 2011 όταν με την υποστήριξη του αντιδημάρχου το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση κοινοχρήστου χώρου εμβαδού 74,67-τετραγωνικών μέτρων σε κατάστημα στην πλατεία Μαντουδίου (ΑΔΑ: 4ΑΣΥΩΛ5-ΗΒΤ) για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων. Το κατάστημα είναι εγγεγραμμένο στο όνομα της συζύγου αλλά ανήκει σε γνωστό πρωτοπαλίκαρο του αντιδημάρχου που πρωτοστατούσε στους προπηλακισμούς  του δημαρχείου με το θέμα της ΒΙΠΕ.

Η απόφαση αυτή ανακλήθηκε το Σεπτέμβρη 2011  με νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από ένσταση  του διπλανού καταστήματος γιατί ο χώρος που παραχωρήθηκε δεν είναι κοινόχρηστος αλλα  ιδιοκτησιακά ανήκει στο ενιστάμενο κατάστημα.


Σχέδιο B. Να γκρεμιστεί μέρος της πλατείας για να δημιουργηθεί χώρος για τα τραπεζοκαθίσματα
Προκειμένου να εξασφαλίσει χώρο για τα τραπεζοκαθίσματα του ημέτερου, ο κ. αντιδήμαρχος  χρησιμοποιεί χρήματα από την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Μαντουδίου για να σκάψει την πλατεία στο πάνω μέρος του καταστήματος.  Στην φωτογραφία φαίνεται το τοιχείο στο βάθος  της πλατείας δεξιά απο τα σκαλιά και το μνημείο των πεσόντων. Το δαπανηρό γκρέμισμα  και ανακατακευή της πλατείας δεν θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες κανένος άλλου εκτός απο τα συμφέροντα του συγκεκριμένου ημέτερου.

 Πόρτα στον αέρα
Αν υλοποιηθεί το σχέδιο, η πόρτα παρακείμενης ιδιοκτησίας θα βρεθεί ξεκρέμαστη σε ύψος 2 περίπου μέτρων από το έδαφος.  Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και το μνημείο πεσόντων του Μαντουδίου που ίσως θα πρέπει να μετακινηθεί.


Προϊστορία πελατειακών εξυπηρετήσεων
Πριν ένα χρόνο ο ίδιος αντιδήμαρχος καταγγέλθηκε απο την αντιπολίτευση οτι παράνομα είχε δώσει άδεια σε "κουμπάρα" του να χρησιμοποιεί  την δημοτική αίθουσα της Τοπικής Κοινότητας Φαράκλας ως αποθήκη της. Έχει μείνει χαρακτηριστικά στην μνήμη η φράση της κουμπάρας " Θα κάνω ότι θέλω... έχω κουμπάρο τον Καντζούρα".

 Η εξυπηρέτηση των πελατειακών σχέσεων στο δήμο μας δεν πτοείτε ούτε από την οικονομική κρίση ούτε από τα χρέη του δήμου. Ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό κύριε αντιδήμαρχε σε ένα δήμο με χρέη και πολλές άλλες κατεπείγουσες προτεραιότητες;


Στό χώρο που τώρα τοποθετεί τα τραπεζοκαθίσματα του ο ημέτερος υπήρχε παλαιότερα
 καφενείο (κτήριο αριστερά της φωτογραφίας) το οποίο αγοράστηκε απο την κοινότητα 
Μαντουδίου την δεκαετία του 80 έναντι ενός  αξιοσέβαστου ποσού 

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.