powered by Surfing Waves

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Πιλοτικό πρόγραμμα ανταλλαγής χρόνου

Τι θα μπορούσε κανείς να κερδίσει κάνοντας τρεις ώρες φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές, εκτός από χρήματα; Η απάντηση είναι τρεις ώρες από μια άλλη υπηρεσία, καθώς μέσω του δικτύου «ο χρόνος μου για το χρόνο σου» θα μπορούσε σε αντάλλαγμα να δεχτεί ίσο χρόνο διαφόρων υπηρεσιών από μέλη του δικτύου.

Τέτοιες υπηρεσίες μπορούν να είναι το βάψιμο ενός σπιτιού από κάποιον ελαιοχρωματιστή, νομικές συμβουλές από δικηγόρο, ιατρική παρακολούθηση από γιατρό, αλλαγή των υδραυλικών εγκαταστάσεων από υδραυλικό και πολλά άλλα.

Σήμερα τέθηκε σε λειτουργία η ιστοσελίδα του δικτύου ανταλλαγής χρόνου, www.time4time.gr, που αποτελεί μια πρωτοβουλία της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης και των δήμων Πυλαίας - Χορτιάτη και Καλαμαριάς.

«Πρόκειται για ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών, παρόμοιο με εκείνα που λειτουργούν και στο εξωτερικό και μάλιστα έχουν επεκταθεί και στην ανταλλαγή προϊόντων και αγαθών. Το χρήμα καταργείται ως μέσο πληρωμής ενώ τα μέλη του δικτύου ανταλλάσουν μεταξύ τους υπηρεσίες, χρεώνοντας απλά το χρόνο που διαθέτουν», εξήγησε σε συνέντευξη τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.