powered by Surfing Waves

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ενισχύσεις έως 60% σε επιχειρήσεις υδατοκαλλιέργειας


Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής προτάσεων στο μέτρο 2.1 «Υδατοκαλλιέργεια» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιεία» (ΕΠΑΛ) του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 για επενδύσεις σε νέες μονάδες υδατοκαλλιέργειας ή τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων. Συγκεκριμένα, από το πρόγραμμα υδατοκαλλιέργειας ενισχύονται επενδυτικά σχέδια που αφορούν τις παρακάτω παραγωγικές επενδύσεις:
Δράση 1: Αύξηση της παραγωγικής ικανότητας λόγω κατασκευής νέων μονάδων
Δράση 2: Μεταβολή της παραγωγής λόγω επέκτασης ή εκσυγχρονισμού υφιστάμενων μονάδων.
Δράση 3: Αύξηση της ποσότητας γόνου που παράχθηκε σε Ιχθυογεννητικούς Σταθμούς.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις που αφορούν:
Κατασκευή, επέκταση, εξοπλισμό και εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων παραγωγής, κυρίως για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας, η υγιεινή, η υγεία των ανθρώπων ή των ζώων και η ποιότητα των προϊόντων, να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον ή να ενισχυθούν οι θετικές επιπτώσεις σε αυτό.
Η περίοδος υποβολής προτάσεων λήγει την Τρίτη 31 Ιουλίου 2012.

Στόχοι των δράσεων είναι:
Διαφοροποίηση προς νέα είδη και παραγωγή ειδών με καλές προοπτικές εμπορίας
Εφαρμογή μεθόδων υδατοκαλλιέργειας που μειώνουν τις αρνητικές επιπτώσεις ή βελτιώνουν τις ωφέλειες προς το περιβάλλον
Στήριξη παραδοσιακών δραστηριοτήτων

Στο πλαίσιο του προγράμματος «νέα είδη» θεωρούνται: όλα τα είδη υδρόβιων οργανισμών εκτός από τσιπούρα (Sparus aurata), λαβράκι (Dicentrarchus labrax), μύδια (Mytilus galloprovincialis)πέστροφα (Oncohrynchus mykiss) και κυπρίνο (Cyprinus carpio).


Δικαιούχοι επιδότησης για υδατοκαλλιέργειες

Δικαιούχοι να είναι:
Φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις αυτών,
Συλλογικοί φορείς ή φορείς Αυτοδιοίκησης και λοιπές Οργανώσεις, καθώς επίσης και
Ανώτατα Εκπαιδευτικά ή Ερευνητικά Ιδρύματα, που έχουν την ευθύνη υλοποίησης και τελικά επιβαρύνονται με το κόστος της πραγματοποίησης της υποβαλλόμενης προς ενίσχυση Πράξης.
Ποσοστό επιδότησης

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος που θα διατεθεί ως δημόσια δαπάνη για την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων είναι 30,6 εκατ. ευρώ.

Η κάθε πρόταση που θα κατατεθεί μπορεί να περιλαμβάνει προϋπολογισμό από 20 χιλ. ευρώ έως 1,2 εκατ. ευρώ για τις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας και έως 2,5 εκατ. ευρώ για τις υπόλοιπες Περιφέρειες.

Τα ποσοστά επιδότησης των επενδυτικών σχεδίων υδατοκαλλιέργειας κυμαίνονται από 20% έως 60% ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την Περιφέρεια εγκατάστασης.

Περισσότερες πληροφορίες
 http://www.alieia.gr/4pp/2_1_1.htm.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.