powered by Surfing Waves

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Στο Μαντούδι στέλνει τα λύματα του χωριού του ο Λεοντής για να μην χαλάσει η παραλία τους




Η  ΔΕΥΑ Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας  ψήφισε (ΑΔΑ: Β4ΩΗΟΛΤ7-Ω4Β) μελέτη για την κατασκευή  του  εσωτερικού δικτύου αποχετευσης της παραλιακής Τοπικής Κοινότητας Πηλίου (870 κάτοικοι), τα απαραίτητα αντλιοστάσια και τον αγωγό μεταφοράς των λυμάτων στον ΒΙΟΚΑ  Μαντουδίου με συνολικό προϋπολογισμό λειτουργικού έργου 2.755.200,00€.


Η μελέτη αυτή αξιοποιεί τον υπάρχον ΒΙΟΚΑ Μαντουδίου με τον εγκεκριμένο αποδέκτη και αποφεύγεται η καταστροφή της παραλίας λουόμενων της Τοπικής Κοινότητας Πηλίου, παρακαλώ για την έγκριση της μελέτης για τους εξής λόγους:

● Μικρότερο κόστος κατασκευής

● Μικρότερο κόστος λειτουργίας, μιας και το κόστος λειτουργίας των αντλιοστασίων κατά περιόδους είναι κατά λίγο μικρότερο από αυτό της εγκατάστασης ενός επί πλέον ΒΙΟΚΑ και των αντλιών απαγωγής και διάθεσης στη θάλασσα υπό την πίεση των επεξεργασμένων.

● Αποφυγή κατασκευής ΒΙΟΚΑ δίπλα στον παραλιακό οικισμό Πηλίου με όλα τα επακόλουθα.

● Όχι πολλούς ΒΙΟΚΑ με ανυπολόγιστα κόστη συντήρησης και εργατικού δυναμικού.

● Καλύτερη λειτουργία του ΒΙΟΚΑ Μαντουδίου ο οποίος έχει κατασκευαστεί σε περιοχή μακριά από τον οικισμό Δ.Δ Μαντουδίου και ο αποδέκτης είναι γκρεμνώδη θαλάσσια περιοχή μακριά από παραλία λουόμενων και με ευνοϊκά θαλάσσια ρεύματα.

Πρόσφατα ο τοπικός οικισμός Καστανιάς στην Βέροια ενέκρινε (ΑΔΑ: 457ΒΟΛΠ9-ΧΡΖ)  την δημιουργία  Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) ή ΒΙΟΑΚ για τον οικισμο με προϋπολογισμό  285.000 Ευρώ  ή το ενα δεκατο απο τα  2,7 εκατ. Ευρώ που σκοπεύει να δαπανήσει η ΔΕΥΑ.  Ο Δημος Νεαπολής στην Κοζάνη με τριπλασιο πληθυσμό απο το Πήλι (2.400 κάτοικοι) κατασκεύαζει (ΑΔΑ 4Α3Ο7ΛΨ-42 ) Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων με  2 εκατ. ευρώ.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.