powered by Surfing Waves

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Αγκάθια στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής από την Δημοτική Αρχή: Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι



"Αγκάθια στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής από την Δημοτική Αρχή: Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι" καταγγέλει το Σωματείο Επαγγελματιών Παραλίας Άγιας Άννας "Άγιος Βασίλειος"

Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου τους που δημοσιεύτηκε κατά αποκλειστικότητα στην "Ελεύθερη Φωνή των Πολιτών"

"Το επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου θέτει σαν σημαντικό στόχο την ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος του δήμου για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και αύξηση της απασχόλησης . Η παραλία της Άγιας Άννας αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους πόλους έλξης τουριστών στο δήμο και είναι σημαντική πηγή απασχόλησης και οικονομικής ανάπτυξης. Ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής που βοήθησε στην αύξηση του τουρισμού ήταν η ανάπλαση και αισθητική αναβάθμιση της παραλίας της με τα καλαίσθητα λιθόστρωτα και ξύλινους δρόμους.

Δυστυχώς όμως ο δήμος δεν φάνηκε αντάξιος για να διατηρήσει αυτό το έργο σε καλή κατάσταση. Λίγα μόλις χρόνια μετά την κατασκευή του τα σημάδια της εγκαταλείψεως, και κακής συντήρησης έγιναν εμφανή. Έκτος από τα σκουπίδια που έχουν κατακλύσει την παραλία, την υπερβλαστηση στα παρατημένα παρτέρια, έχει υποστεί φθορές και ο ξυλόστρωτος δρόμος. Φθορές όμως που είναι επισκευάσιμες.

Πριν λίγο καιρό η δημοτική αρχή χωρίς να συμβουλευτεί την άποψη των επαγγελματιών της παραλίας αποφάσισε την ολοκληρωτική καταστροφή των ξυλόδρομων, χωρίς να ελέγξει επιμελώς το ενδεχόμενο επισκευής τους, χωρίς να εκτιμήσει τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει αυτή η απόφαση στους επαγγελματίες της περιοχής, χωρίς να προτείνει συγκεκριμένα σχέδια και χρονοδιάγραμμα και σημαντικότερα χωρίς την διασφάλιση αναγκαίων πόρων για την αντικατάσταση τους. Μια απόφαση που πάρθηκε στο πόδι και έρχεται ενάντια στην βούληση του σωματείου των επαγγελματιών και τα οικονομικά συμφέροντα ολόκληρης της περιοχής.

Ενστάσεις των επαγγελματιών της παραλίας που καθυστερημένα ενημερώθηκαν για το θέμα περιφρονήθηκαν. Το σωματείο μας με πρωτοβουλία του έλαβε εκτιμήσεις από ειδικούς που δηλώνουν ότι η επισκευή του ξυλόδρομου είναι δυνατή και θα στοιχίσει λιγότερο από αυτό που προτείνει η δημοτική αρχή.

Σαν σωματείο καλούμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τους βουλευτές του νομού και τους δημότες να μην αφήσουν να περάσουν τέτοιες αποφάσεις του ποδιού με τόσο αρνητικές συνέπειες για την παραλία. Ζητούμε να ακουστεί η άποψη μας και να ελεγχτεί προσεκτικότερα το ενδεχόμενο επισκευής του ξυλόδρομου."


Φωτογραφίες, η αλληλογραφία με το δήμο και αποκλειστικό ρεπορτάζ στην "Ελεύθερη Φωνή των Πολιτών"

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.