powered by Surfing Waves

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Κατευθείαν στους δήμους τα κονδύλια από τις Δημόσιες Επενδύσεις


Στην ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των δημάρχων για την απευθείας μεταφορά των κονδυλίων των Δημοσίων Επενδύσεων για τους δήμους από τους κωδικούς τουυπουργείου Οικονομικών σε αυτούς του ΥΠΕΣ και τους ΚΑΠ, προχώρησε ο υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, με αλλαγή που κατέθεσε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση-Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ» («Καλλικράτης 2»).

Σύμφωνα με το άρθρο 9, που αντικαθιστά τις παραγράφους 3 και 4 του άρθρου 259, «τα έσοδα της παραγράφου 1 του παρόντος (σ.σ.: άρθρο 259 «Καλλικράτη») εγγράφονται στον Τακτικό Προϋπολογισμό και κατατίθενται στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων στο λογαριασμό με τίτλο "Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι". Ποσοστό μέχρι το 1/3 της περίπτωσης (α- σ.σ. Φόρος Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων) αυτής διατίθενται για την κάλυψη των επενδυτικών δαπανών των δήμων, αλλά τα λοιπά έσοδα της παραγράφου 1 διατίθενται για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών δαπανών των δήμων».

»Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών μεταφέρονται στον Τακτικό Προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών οι πιστώσεις που έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων για την απόδοση του 1/3 της περίπτωσης (α) της ανωτέρων παραγράφου».

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα τα προβλεπόμενα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τους δήμους παρέμεναν στους κωδικούς του υπουργείου Οικονομικών, με αποτέλεσμα μεγάλο τμήμα αυτών ανtί να μεταφέρεται στους δήμους, να πηγαίνει για να καλύψει διάφορες «μαύρες τρύπες» του κρατικού προϋπολογισμού.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.