powered by Surfing Waves

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Κοινωνική & πολιτισμική πολιτική μέσω του Νομικού Προσώπου στο Δ. Μονεμβασιάς





Ενω ο δήμος μας προχωρά στην διάλυση  της νεοσύστατης κοινωφελούς επιχείρησης και αντιμετωπίζει την οικονομική  κρίση  σαν να συμβαίνει αλλού, άλλοι δήμοι  παίρνουν ενεργά μέτρα για να βοηθήσουν τους δημότες τους. Ενα καλό παράδειγμα είναι ο  Δήμος Μονεμβασιάς.

 Ένας δραστικός φορέας κοινωνικής και πολιτισμικής πολιτικής στο Δήμο Μονεμβασιάς είναι το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης,Πολιτισμού & Αθλητισμού. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Παναγιώτα Αλειφέρη, η δραστηριότητα εκ του σκοπού του και εξ ανάγκης είναι πολυσχιδής. Ειδικότερα, το Νομικό Πρόσωπο μετέχει:

- Στη διανομή τροφίμων σε δικαούχους ορεινών και μειονελτικών περιοχών του Δήμου όπου πάνω από 2500 δημότες θα απολαύσουν την ενίσχυση.

- Στη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου όπου με κουπόνι οι δικαιούχοι θα εξυπηρετούν τις ανάγκες τους. Το Παντοπωλείο και το φαρμακείο θα στηριχθούν σε πόρους του Νομικού Προσώπου αλλά και σε προσφορές Εταιρειών.

- Στα χαριστικά παζάρια όπου κάθε δημότης αφήνει και παίρνει είδη δημιουργώντας έτσι έναν κύκλο κάλυψης αναγκών του κάθε ενός χω΄ρις κανέναν κόστος. Αφήνεις αυτό που σου περισσεύει και παίρνεις αυτό που σου λείπει.

- Στη στήριξη συσσιτίων σε συνεργασία με την Εκκλησία για την σίτιση 270 οικογενειών στο δήμο.

- Στη δημιουργία Τράπεζας Ελεύθερου χρόνου όπoυ κάθε πολίτης διαθέτει χρόνο, γνώσεις και κατάρτιση δωρεάν σε συμπολίτη ο οποίος του ανταποδίδει αντίστοιχα. Για παράδειγμα ένας κηπουρός σκαλίζει τον κήπο ενός εκπαιδευτικού και αυτός βοηθά το παιδί του κηπουρού στα μαθήματα.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.