powered by Surfing Waves

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Οι Δήμοι Σαρωνικού, Kαισαριανής και Αργυρούπολης συμμετέχουν στο πρώτο «European Cycling Challenge 2012»

Οι Δήμοι Σαρωνικού, Kαισαριανής και Αργυρούπολης  συμμετέχουν απο Ελλάδα στο πρώτο επίσημο «European Cycling Challenge 2012». Στη διοργάνωση αυτή ποδηλάτες από πόλεις της Ευρώπης θα διαγωνιστούν στο ποιος θα διανύσει τα περισσότερα χιλιόμετρα με ποδήλατο μέσα στο μήνα Μάιο.
Ο διαγωνισμός προέκυψε από τη συνεργασία μεταξύ της Δημόσιας Αρχής Μεταφορών της Bologna, του Δήμου της Bologna και της αθλητικής κοινότητας Endomondo που δραστηριοποιείται στην παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο μέσω συστήματος GPS δράσεων όπως τρέξιμο, ποδηλασία κ.τλ.
Η διοργάνωση θα συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος CIVITAS Mimosa, που αποτελεί μια καινοτόμο συνεργασία ανάμεσα στις πόλεις Bologna(Ιταλία), Funchal(Πορτογαλία), Gdansk (Πολωνία), Tallin (Εσθονία) και Utrecht (Ολλανδία). Η ονομασία MIMOSA προέκυψε από το βασικό σύνθημα του προγράμματος «Making Innovation in MΟbility and Sustainable Actions».
Στόχος του MIMOSA είναι να εξασφαλισθεί η μετακίνηση για όλους τους πολίτες χωρίς να επιβαρυνθεί το περιβάλλον ή να αποδυναμωθεί η οικονομία των πόλεων. Σε γενικές γραμμές, το CIVITAS MIMOSA επιδιώκει να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα των πόλεων με τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων και καθαρότερων και ενεργειακά αποδοτικών οχημάτων.




Λίγα λόγια για το διαγωνισμό
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου 2012. Οι ενδιαφερόμενοι (ποδηλάτες) μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.endomondo.com και να δηλώσουν συμμετοχή. Οι ποδηλάτες έχουν δύο δυνατότητες συμμετοχής:
Χρησιμοποιώντας ένα smartphone με GPSή κάποια άλλη συσκευή GPS(μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν την εφαρμογή από τοwww.endomondo.com)
Αντλώντας μονοπάτια ποδηλασίας στο χάρτη του endomondo χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε είδους συσκευής.

Πριν την έναρξη του διαγωνισμού, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν ένα online ερωτηματολόγιο για τις συνήθειες μετακίνησης τους. Αντίστοιχο ερωτηματολόγιο θα συμπληρώσουν και μετά το πέρας της όλης διαδικασίας, τα αποτελέσματα του οποίου θα αποτελέσουν τη βάση για την αξιολόγηση του αντίκτυπου της πρωτοβουλίας. Ειδικότερα, το πρώτο ερωτηματολόγιο θα πρέπει να υποδεικνύει το μέσο όρο χιλιομετρικών αποστάσεων που διανύουν με το ποδήλατο σε μια εβδομάδα, με τη δέσμευση να αυξηθεί το ποσοστό σε σχέση με πιο ρυπογόνα οχήματα, όπως είναι τα αυτοκίνητα ή οι μοτοσικλέτες.
Ο διαγωνισμός περιορίζεται σε μια μόνο κατηγορία: την ποδηλασία ως μέσο μετακίνησης. Μόνο η απόσταση που καλύπτεται με αυτήν την επιλογή γίνεται αποδεκτή στην τελική κατάταξη. Αγωνιστικές διαδρομές δεν είναι αποδεκτές.

Η πόλη που θα έχει καταγράψει τα περισσότερα χιλιόμετρα τα μεσάνυχτα (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) της 31ης Μαΐου 2012, θα κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας 2012. Στο τέλος του διαγωνισμού κάθε πόλη θα απονείμει τρία βραβεία: ένα μετά από κλήρωση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, ένα για τον νικητή της πρόκλησης με βάση τα χιλιόμετρα και ένα για τον πολίτη που άλλαξε ριζικά τις συνήθειές του.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.