powered by Surfing Waves

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ποιοι δρόμοι χαρακτηρίζονται σαν κύριοι δημοτικοί δρόμοι στο δήμο μας και πως επηρεάζουν την δόμηση

Σύμφωνα με το ΠΔ 24.5.85 ΦΕΚ 270/Δ/31.5.85 για τους "..όρους και περιορισμούς δόμησης γηπέδων εκτος ρυμοτομικών σχεδίων.."  άρθρο 1 παρ.2, ως δημοτικοί ή κοινοτικοί οδοί κατ΄ εφαρμογή του παρόντος θεωρούνται οι οδοί που ενώνουν τους οικισμούς του αυτού Δήμου ή Κοινότητας, ή οικισμούς ομόρων Δήμων και Κοινοτήτων ,ή με διεθνείς εθνικές, ή επαρχιακές οδούς.
Σε περίπτωση που μεταξύ των προαναφερόμενων οικισμών υπάρχουν περισσότεροι της μιας δημοτικής ή κοινοτικής οδοί που συνδέουν αυτούς, οι διατάξεις της παρούσης περίπτωσης έχουν εφαρμογή μόνο σε εκείνους που έχουν πρόσωπο στην κυριότερη από τις οδούς αυτές. Οι αναγνωρίσεις των οδών αυτών σε κυριότερους ή μοναδικούς γίνεται με απόφαση κου Περιφερειάρχη.

Σαν συνέπεια του  ΠΔ 24.5.85  τα γήπεδα που έχουν πρόσωπο σε αυτούς τους δρόμους για να δομηθούν  απαιτούν να έχουν ελάχιστο πρόσωπο 45 μέτρα, ελάχιστο βάθος 50 μέτρα και  ελάχιστο εμβαδόν 4 στρέμματα.   

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας  στις 21/3/12 γνωμοδοτησε θετικά για τις περαιτέρω ενέργειες αναγνώρισης ως κυρίων δημοτικών οδών των παρακάτω:

α) του δρόμου από διασταύρωση Ε.Ο Χαλκίδας-Λ.Αιδηψού (Γαλλικό) μέχρι τη τοπική κοινότητα Αχλαδίου και στην συνέχεια μέχρι τη τοπική κοινότητα Κοτσικιάς.
β) του δρόμου από τοπική κοινότητα Αχλαδίου έως τον οικισμό Φραγκάκη
γ) του δρόμου από τον οικισμό Φραγκάκη έως την τοπική κοινότητα Κοτσικιάς
δ) του δρόμου από διασταύρωση Ε.Ο Χαλκίδας –Λ.Αιδηψού (Τσιποδένδρι)μέχρι την τοπική κοινότητα Κοτσικιάς
ε) του δρόμου από τοπική κοινότητα Κεράμειας έως διασταύρωση δρόμων τοπικής κοινότητας Στροφυλιάς –δημοτικής κοινότητας Λίμνης
στ)του δρόμου τοπικής κοινότητας Αγ. Άννας έως τοπικής κοινότητας Κεράμειας
ζ) του δρόμου τοπικής κοινότητας Κερασιάς έως τοπική κοινότητα Αμελάντων
η) του δρόμου οικισμού Αγκάλης έως οικισμό Κρύα Βρύση
θ) του δρόμου από τοπική κοινότητα Αμελάντων έως τοπική κοινότητα Σκεπαστής


Δες μεγαλύτερο χάρτη

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.