powered by Surfing Waves

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

125 χιλ. οι μισθοδοτούμενοι απο τους ΟΤΑ



Στους 712.076, δηλαδή, περίπου 60.000 λιγότεροι από την απογραφή Ραγκούση το 2010 ανέρχονται τελικά οι μισθοδοτούμενοι από το Δημόσιο, ενώ 635.904* είναι το τακτικό προσωπικό (μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι και υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου). Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία τηςεπικαιροποιημένης απογραφής που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας(εξαιρούνται οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ). Ωστόσο, υπηρεσιακοί παράγοντες υποστήριξαν ότι ο αριθμός της πρώτης απογραφής ήταν μικρότερος του πραγματικού, ανεβάζοντας τον αριθμό σε τουλάχιστον 780.000 υπαλλήλους, καθώς τότε κάποιοι δεν είχαν απογραφεί ή είχαν δώσει λάθος στοιχεία.

Τη συγκεκριμένη απογραφή, την απογραφή Ρέππα, μπορεί κάποιος να τη διαβάσει στο apografi.yap.gov.gr· κάθε υπάλληλος έχει συμπληρώσει 75 διαφορετικά πεδία (όπως ονοματεπώνυμο, θέση, γραμματικές γνώσεις κλπ). Μάλιστα, υπουργός τη χαρακτήρισε «εργαλείο για τη μορφή διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα και την εφαρμογή πολιτικών»

Πάντως, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε ότι η συμφωνία με την τρόικα για την μείωση κατά 150.000 του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015 αφορά κυρίως συνταξιοδοτήσεις, αποχωρήσεις, μείωση προσλήψεων, αλλά και απολύσεις υπαλλήλων που θα προκύψουν από συγχωνεύσεις-καταργήσεις οργανισμών: «Δεν πρόκειται να γίνουν τυφλές απολύσεις», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα και με τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός,το 2010 αποχώρησαν από το στενό δημόσιο τομέα 53.000 εργαζόμενοι και προσελήφθησαν περί τους 22.000, ενώ το 2011 αποχώρησαν περίπου 40.000 υπάλληλοι και οι προσλήψεις κατά προσέγγιση ήταν λιγότερες των 10.000.


ΠΟΙΟΙ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών (ΦΕΚ 784Β/2010):

Το πάσης φύσεως προσωπικό του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, ως ακολούθως:

1. το μόνιμο προσωπικό,

2. το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου,

3. το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

4. οι μετακλητοί, ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες των γραφείων των μελών της Κυβέρνησης και των υφυπουργών, των γραφείων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, των γραφείων προέδρων και αντιπροέδρων των ΝΠΔΔ,

5. οι επί θητεία υπάλληλοι,

6. οι υπάλληλοι κατηγορίας ειδικών θέσεων,

7. οι δικηγόροι με έμμισθη εντολή,

8. το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί. Το πάσης φύσεως διδακτικό και βοηθητικό διδακτικό προσωπικό των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, καθώς και το πάσης φύσεως διδακτικό προσωπικό των Σχολών του δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ.,

9. οι δικαστικοί λειτουργοί και το κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Ελεγκτικού Συνεδρίου,

10. τα μόνιμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος,

11. το επί θητεία και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στρατιωτικό και ένστολο

προσωπικό των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη,

12. οι ιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι μόνιμοι ιατροί, οι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου, καθώς και οι επικουρικοί ιατροί.

13. οι κληρικοί όλων των βαθμίδων και το προσωπικό της Εκκλησίας της Ελλάδος και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που υπάγονται στην εποπτεία Αυτής,

14. οι διπλωματικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών,

15. οι απασχολούμενοι με σύμβαση μίσθωσης έργου,

16. οι διοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι και αντιπρόεδροι των ΝΠΔΔ,

17. οι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και τα μέλη των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών,

18. τα αιρετά όργανα των Ο.Τ.Α. Α΄ και β΄ βαθμού,

19. το λοιπό πάσης φύσεως προσωπικό των φορέων του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στην ως άνω ενδεικτική απαρίθμηση.

Το πάσης φύσεως προσωπικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών απογράφεται στις προθεσμίες του άρθρου 2 της παρούσας απόφασης, ξεχωριστά, με τη φροντίδα της υπηρεσίας τους.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.