powered by Surfing Waves

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Πρόσθεσε μια ακτή στο δίκτυο παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης



Το ΥΠΕΚΑ εξεδωσε χθες νέα εγκύκλιο για αναθεώρηση του δικτυου της παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης. Ουσιαστικά η νέα εγκύκλιος δίνει το δικαίωμα στους ενδιαφερόμενους  να προθέτουν ή να αφαιρούν ακτές απο το πρόγραμμα παρακολούθησης με αίτημα στο δήμο συμπληρώνοντας ένα έντυπο της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υ.Π.Ε.Κ.Α. (Ε.Γ.Υ.):

Η ποιότητα των νερών κολύμβησης  παρακολουθείται συστηματικά από το 1988.  Στόχος του “Προγράμματος παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης ” είναι η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της δη­μόσιας υγείας (λουομένων). Παράλληλα, στοχεύει στον εντοπισμό προβληματικών περιοχών, προκειμένου να ληφθούν κατάλληλα μέτρα για τον πε­ριορισμό της ρύπανσης και τη βελτίωση της ποιότητας του θαλάσσιου αποδέκτη.

Τα αποτελέσματα του “Προγράμματος παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης” δημοσιοποιούνται  με αποτέλεσμα την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώ­μης αλλά και τη διεθνή προβολή της χώρας μας, γεγονός που συνδέεται άμεσα με την τουριστική της προβολή.

Με βάση τα αποτελέσματα του Προγράμματος γίνονται η αξιολόγηση, ταξινόμηση και ποιοτικός χαρακτηρισμός των υδάτων κολύμβησης και η σύνταξη της ετήσιας έκθεσης, με σκοπό την ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών, φορέων αλλά και του κοινού. Η έκθεση αυτή  υποβάλλεται το αργότερο μέχρι 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους στο Κεντρικό Αποθετήριο Δεδομένων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος.  Παράλληλα, τα αποτελέσματα του “Προγράμματος” χρησιμοποιούνται και κατά την κατάρτιση, αναθεώρηση και επικαιροποίηση των Ταυτοτήτων των Υδάτων Κολύμβησης (Bathing Water Profile),

Συνολικά στο "Πρόγραμμα", από το 2010 μέχρι και σήμερα, έχουν ενταχθεί 2155 σημεία, τα οποία αναφέρονται σε παράκτια (2.149 σημεία) και σε εσωτερικά ύδατα και ειδικότερα σε λίμνες (6 σημεία).

Απο το δήμο μας έχουν ενταχθεί οι παρακάτω 9 παραλίες και έχουν εξαιρετικής ποιότητας νερά κολύμβησης. Οι συνδεσμοι δινουν την λεπτομερή έκθεση για κάθε παραλία

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.