powered by Surfing Waves

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ξύλο για την μονάδα βιοαερίου στην Μαντινεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο.


Επεισόδια και τραυματισμός πολίτη από κατοίκους της Μαντίνειας
Για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα διεκόπη η συνεδρίαση του  περιφερειακού συμβουλίου   Πελοποννήσου κατά τη συζήτηση και ψηφοφορία της γνωμοδότησης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων μονάδας βιοαερίου στη θέση Μπέλμπερη Μαντινείας.

Μάλιστα αυτή τη φορά υπήρξαν προπηλακισμοί περιφερειακών συμβούλων από κατοίκους και αγρότες της περιοχής που είχαν συγκεντρωθεί στο πνευματικό κέντρο της Τρίπολης, οι οποίοι μεταξύ άλλων αναποδογύρισαν έδρανα και πέταξαν μπουκάλια με νερό εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ένας πολίτης.

Υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της Μαντίνειας με επίκεντρο την κατασκευή μονάδας βιοαερίου στην περιοχή τους, διεκόπη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η πεντάωρη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου.

Κατά την προγουμενη συνεδρίαση απορρίφθηκε η πρόταση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, να παραπεμφθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η απόφαση για τη μονάδα βιοαερίου, στη θέση «Μπέλμπερη» Μαντινείας.

Για την ιστορία κατά πλειοψηφία αντιτάχθηκε στη δημιουργία βιομηχανικής μονάδας βιοαερίου στην περιοχή της Μαντινείας το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης στις 16/12/11.
Συγκεκριμένα, ύστερα από μακρά συζήτηση αποφάσισε ότι «δε δέχεται, σε καμία περίπτωση, την εγκατάσταση αυτής της επένδυσης στην περιοχή, γιατί τη θεωρεί εξ ορισμού ρυπογόνα και επιβλαβή για το περιβάλλον και την ανάπτυξη της περιοχής, ανεξάρτητα από την έκδοση ή όχι περιβαλλοντικών μελετών ή αδειοδότησης».

Προσθέτει, μάλιστα, πως «συμπαραστέκεται στον αγώνα των κατοίκων με κάθε τρόπο και με τη φυσική παρουσία του στο χώρο της εγκατάστασης, αν χρειαστεί» και τους καλεί «να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι την οριστική ματαίωση της εγκατάστασης».

Να σημειώσουμε ότι ομάδα κατοίκων της περιοχής έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, διεκδικώντας να διακοπούν οι εργασίες στην μονάδα.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.