powered by Surfing Waves

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Σε μηχανικό καθαρισμό παραλιών προχωρά ο γειτονικός δήμος Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου,

Την περασμένη βδομάδα έγινε δοκιμή μηχανικού καθαρισμού παραλίας που έγινε σε διάφορα σημεία της παραλιακής ζώνης του Δήμου Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου, στον Άγιο Σεραφείμ και στην παραλία Καινούργιου στα Καμένα Βούρλα.

Η δοκιμή, άφησε γενικά καλές εντυπώσεις ως προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα μια και η μέθοδος καθαρισμού, απεδείχθη σύγχρονη με δυνατότητα ρύθμισης (με αισθητήρες Leizer), τόσο του βάθους καθαρισμού, όσο και της κοκκομετρικής σύνθεσης των αδρανών που συλλέγονται.

Προγραμματίζεται ένας εφ άπαξ καθαρισμός όλου του παραλιακού μετώπου από την Αγία Τριάδα, Μώλο, Σκάρφεια, Άγιο Σεραφείμ, Καινούργιο, Καμένα Βούρλα, Ασπρονέρι, Άγιος Κωνσταντίνο μέχρι και Λογγό, ο οποίος θα γίνει περί τα μέσα Μαΐου και στις παραλίες που προσφέρονται για κολύμβηση θα γίνονται περιοδικοί καθαρισμοί καθ` όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αν υποτεθεί ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οι αρμόδιοι θα πρέπει να αποφασίσουν και για την εφαρμογή κάποιου πιο ολοκληρωμένου σχεδίου για τη συλλογή και αποκομιδή διάφορων απορριμμάτων, που δυστυχώς η ανθρώπινη παρουσία ή δραστηριότητα σωρεύει συνεχώς στους χώρους αυτούς, συνήθως πλαστικά μπουκάλια νερού, κουτιά αναψυκτικών, πλαστικές σακούλες, κ.λ.π.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει με πολλούς τρόπους οι οποίοι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά. Αναφέρουμε ενδεικτικά τη συνεργασία με διάφορους εμπλεκόμενους φορείς για σωστή και ΣΥΝΕΧΗ ενημέρωση των χρηστών της παραλίας, ειδικούς κάδους συλλογής συσκευασιών, συνεργασία με οικολογικές οργανώσεις κ.λ.π.

Αν αυτά φαίνονται υπερβολικά, καλό είναι να θυμόμαστε ότι το περιβάλλον πρέπει να το παραδώσουμε στην επόμενη γενιά τουλάχιστον ίδιο ή και καλύτερο από ότι εμείς το παραλάβαμε από την προηγούμενη. Αν μας ενδιαφέρει πραγματικά ο τρόπος με τον οποίο θα ζήσουν (και) οι επόμενες γενιές!


πηγή: thronio.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.