powered by Surfing Waves

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ως τις 31 Μαρτίου 2013 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»



Παρατείνεται μέχρι στις 31 Μαρτίου 2013 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ενώ υπεγράφη σήμερα υπουργική απόφαση για τη καταβολή μέρους των οφειλών – 10 εκ. ευρώ – στους απασχολούμενους στο πρόγραμμα.

Τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου θα εκδοθεί προκήρυξη μέσω της οποίας θα απευθύνεται πρόσκληση προς τους ενδιαφερόμενους -αποτελούμενους να υποβάλλουν αίτηση. Στη συνέχεια θα οριστεί νέα προθεσμία για όσους θέλουν να αναπτύξουν τέτοιου είδους δομές.

Εκτός από τους πόρους που θα εξασφαλιστούν μέσω ΕΣΠΑ θα διατεθούν και εθνικοί πόροι ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Με τη νέα προκήρυξη επέρχονται σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία επιλογής δικαιούχων, καθώς ως επωφελούμενοι ορίζονται οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι και όχι κάποια μέλη της οικογένεια τους.

Μετά από συνάντηση που είχε σήμερα Παρασκευή στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοινώθηκε ότι το υπουργείο Εσωτερικών ανέλαβε την ευθύνη χρηματοδότησης τα α’ τριμήνου του 2013 με 15 εκ. ευρώ, αξιοποιώντας το υπάρχον προσωπικό και εξυπηρετώντας 70.000 ηλικιωμένους και ΑμΕΑ.

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» μετεξελίσσεται σε «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων»

Το βοήθεια στο σπίτι με τη προκήρυξη που θα εκδοθεί τη Δευτέρα μετεξελίσσεται σε πρόγραμμα “Kατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων”.

Το πρόγραμμα – διάδοχος του «Βοήθεια στο Σπίτι» θα στηρίζεται στις ευχέρειες των νέων εργαλείων της κοινωνικής οικονομίας προκειμένου να ενσωματώσει στη δομή του τους φορείς που το υλοποιούν μέχρι σήμερα, κυρίως όσον αφορά εργαζομένους και δήμους».

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει τη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα 1ηΟκτωβρίου.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.