powered by Surfing Waves

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΚΕΔΕ θέλει «ΕΣΠΑ Δήμων»: Προετοιμασία δήμων για το νέο ΚΠΣ (2014-2020)





Τα έργα θα σχετίζονται με έρευνα, τεχνολογία, πληροφορική, επιχειρηματικότητα και περιβάλλον




Η μόνιμη συνεργασία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων με το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να προετοιμαστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση για το επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (2014-2020) αλλά και να διευκολυνθεί η υλοποίηση έργων που είναι ήδη ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, αποφασίστηκε χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησης της διοίκησης της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη και τον γενικό γραμματέα Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) Γιώργο Γιαννούση.

Τα έργα τα οποία αναμένεται να προωθηθούν στο καινούργιο πλαίσιο στήριξης - θα σχετίζονται με την έρευνα, την τεχνολογία, την πληροφορική, την επιχειρηματικότητα και το περιβάλλον

Τα έργα τα οποία αναμένεται να προωθηθούν στο καινούργιο πλαίσιο στήριξης -βάσει των κατευθύνσεων της ΕΕ- θα σχετίζονται με την έρευνα, την τεχνολογία, την πληροφορική, την επιχειρηματικότητα και το περιβάλλον και λιγότερο με κλασικές υποδομές. Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, ο κ. Χατζηδάκης δεν συνηγόρησε υπέρ της πρότασης της Ενωσης για δημιουργία ειδικού προγράμματος «ΕΣΠΑ Δήμων». Αποφασίστηκε ωστόσο την ερχόμενη εβδομάδα κοινή επιτροπή να εξειδικεύσει τις προτάσεις και τις προτεραιότητες και να αναζητήσει δυνατότητες ένταξης έργων στα Επιχειρησιακά Τομεακά Προγράμματα.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να ληφθούν όλα τα πρόσφορα μέτρα προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση έργων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι ήδη ενταγμένα ή μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα, προκειμένου αφενός να επιταχυνθούν τα έργα και αφετέρου να αυξηθεί η απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη τα θέματα του παραεμπορίου και των λαϊκών αγορών. Για το παραεμπόριο, από την πλευρά της ΚΕΔΕ επαναβεβαιώθηκε η πρόθεση συνεργασίας σε καθημερινή βάση, στο πλαίσιο του Συντονιστικού Κέντρου για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Για τις λαϊκές αγορές, η ΚΕΔΕ ζήτησε τη μεταφορά της αρμοδιότητας στους δήμους, θέμα το οποίο εξετάζεται καταρχήν θετικά.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.