powered by Surfing Waves

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Εργα ΣΔΙΤ(Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) διαχείρισης απορριμμάτων



Τρία έργα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) διαχείρισης απορριμμάτων προχωρούν στην επόμενη φάση της διαδικασίας, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Επίσης γνωστοποιήθηκε ότι για το έργο της Πελοποννήσου ξεκίνησε η διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου, ενώ για την Αχαΐα ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί ως το τέλος του μήνα. Ειδικότερα:

Στη Β' φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας ανταγωνιστικού διαλόγου προχωρούν τα έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων σε:

- Σέρρες: διαχείριση 90 χιλ. τόνων/ έτος.

- Αιτωλοακαρνανία: διαχείριση 110 χιλ. τόνων/ έτος.

- Ηλεία: διαχείριση 100 χιλ. τόνων/ έτος.

Για καθένα από τα έργα προεπιλέχθηκαν τέσσερα υποψήφια επενδυτικά σχήματα που συνεχίζουν στον διαγωνισμό. Αν δεν υπάρξουν προσφυγές, θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου.



Για καθένα από τα έργα προεπιλέχθηκαν 4 υποψήφια επενδυτικά σχήματα που συνεχίζουν στον διαγωνισμό. Αν δεν υπάρξουν προσφυγές, θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Παράλληλα, ξεκίνησε η διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου για το έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά από θετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία απορρίφθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων υποψηφίου. Στον ανταγωνιστικό διάλογο συμμετέχουν τα εξής σχήματα:

1. Ένωση εταιριών ARCHIRODON GROUP - INTRAKAT - ENVITEC
2. Ένωση εταιριών ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ - J&P ABAΞ
3. ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
4. ΝΟVAERA HELLAS
5. Ένωση εταιριών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ - ΗΛΕΚΤΩΡ

Εντός του Σεπτεμβρίου ξεκινά και ο διαγωνισμός για το έργο διαχείρισης απορριμμάτων Νομού Αχαΐας, δυναμικότητας 150 χιλ. τόνων ετησίως, σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί στις 9 Αυγούστου από τη διϋπουργική Επιτροπή υπό τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη.

Η χρηματοδότηση των έργων θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια και κοινοτικούς πόρους, ενώ για την κατασκευή και λειτουργία τους επιτρέπονται όλες οι δόκιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις την ευρωπαϊκής νομοθεσίας, με πλήρη διαφάνεια και διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Τα έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων θα συνεισφέρουν στην επίτευξη της αειφορίας στη διαχείριση αποβλήτων συνολικά στην Ελλάδα. Εισάγουν μια διαφορετική φιλοσοφία και αντίληψη στην υλοποίηση υποδομών διαχείρισης στερεών αποβλήτων, βασισμένη στο συστηματικό έλεγχο και παρακολούθηση των επιθυμητών αποτελεσμάτων σε όλη τη διάρκεια ζωής του έργου και σύνδεση της αμοιβής του αναδόχου με την επίτευξη μετρήσιμων στόχων.


Πηγή:.tvkosmos.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.