powered by Surfing Waves

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Σταθερά μειωμένη η επιχορήγηση Σεπτεμβρίου για το δήμο



Στα 97 εκ. ευρώ ανέρχεται το 12μόριο των ΚΑΠ για το μήνα Σεπτέμβριο με βάση απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, που υπεγράφη την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου.

Το αποδιδόμενο ποσό, που σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, είναι προσαρμοσμένο στο πλαίσιο εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής, είναι το ίδιο με τον προηγούμενο μήνα, αλλά μειωμένο κατά 38 εκ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούνιο.

Σε ότι αφορά τη διάθεση του ποσού των 35 εκ. ευρώ, έναντι της τέταρτης δόσης των οφειλών του δημοσίου προς τους δήμους της χώρας, ύψους περίπου 214 εκ., αυτό θα γίνει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, τις προσεχείς ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι το παραπάνω ποσό συμφωνήθηκε να αποδοθεί στους δήμους κατά τη διάρκεια της συνάντησης της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό. Ωστόσο δεν έχει δοθεί συγκεκριμένη απάντηση ούτε από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ούτε και από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, αν θα συνεχιστεί η απόδοση της τέταρτης δόσης των παρακρατηθέντων και τους επόμενους μήνες.

Να θυμίσουμε ότι η κόκκινη γραμμή που έχει θέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ, είναι η απόδοση των 2,7 δις ευρώ σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό και τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Οικονομικών και του πρώην Πρωθυπουργού.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα σενάρια στο νέο πακέτο των 11,5 δις, που αναμένεται να ανακοινωθεί πριν την έλευση της τρόικας, οι νέες περικοπές στους δήμους θα ανέλθουν στα 735 εκ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, ΚΕΔΕ και δήμοι είναι σε αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για τα νέα μέτρα, ενώ έχουν προαναγγείλει διήμερο κλείσιμο των δήμων, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, οπότε το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που αποφασίστηκε να παραμείνει ανοικτό, θα επανεκτιμήσει την κατάσταση και θα λάβει αποφάσεις για περαιτέρω αντιδράσεις, οι οποίες μπορούν να φτάσουν σε ακραίες μορφές, όπως κλείσιμο δήμων και μαζικές παραιτήσεις αιρετών.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.