powered by Surfing Waves

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκινούν υγειονομικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία


Σειρά ελέγχων στα σχολεία όλων των βαθμίδων ξεκινούν οι κατά τόπους Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Γιώργου Γεωργιόπουλου.

Σε έγγραφο που εστάλη στις διευθύνσεις Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας από την αρμόδια Γενική Διευθύντρια Διονυσία Σαμαντά επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι «ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, επισημαίνουμε την ανάγκη διενέργειας υγειονομικών ελέγχων στα σχολεία, ημερήσια και νυχτερινά, όλων των βαθμίδων και κατηγοριών, ιδιωτικών, δημοσίων και βρεφονηπιακών -παιδικών σταθμών, με στόχο την τήρηση των κανόνων υγιεινής στους χώρους αυτούς».

«Έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις διασφάλισης των συστημάτων ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης απορριμμάτων, ούτως ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ανθυγιεινών εστιών και να προστατεύεται η υγεία των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού» συνεχίζει το έγγραφο.

Και προστίθεται: «Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί και στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων στα κυλικεία, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των όρων και προϋποθέσεων των σχετικών υγειονομικών διατάξεων, καθώς και στο κατά πόσο τα κυλικεία τηρούν την υγειονομική διάταξη σχετικά με τα επιτρεπόμενα προς πώληση είδη και στο κατά πόσο συμβάλλουν με τη λειτουργία τους στην διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Οι σχετικές υγειονομικές εκθέσεις επιθεώρησης θα διαβιβάζονται αρμοδίως για την αποκατάσταση τυχόν παρατηρήσεων στους υπεύθυνους των Δήμων και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με κοινοποίηση στον Διευθυντή του Σχολείου, τη Σχολική Επιτροπή και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του κάθε Σχολείου. Κρίνεται σκόπιμο να υπενθυμίσουμε ότι οι υγειονομικοί έλεγχοι πρέπει να επεκταθούν και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν γύρω και σε μικρή απόσταση από τα σχολικά συγκροτήματα, δεδομένου ότι στο παρελθόν έχουν διαπιστωθεί υγειονομικές παραβάσεις».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.