powered by Surfing Waves

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Αδιέξοδο στη μεταφορά των μαθητών: Κίνδυνος για 373 μαθητές του δήμου μας




Στο δήμο μας 327 μαθητές Γυμνασίου/Λυκείου  και 46 μαθητές Δημοτικού  που πρέπει να ταξιδέυουν στο σχολείο τους (εν μέρει λόγω των συγχωνέυσεων)  κινδυνεύουν να μην μπορούν να πάνε στο σχολείο τους.
Απο τις 5/9/12 (ΑΔΑ Β4Θ4Ν – 2ΗΔ) ) η  αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών  επιστρέφει στις Περιφέρειες από τους δήμους.  Για την μεταφορά μαθητών κατά τη σχολική περίοδο 2011-2012, ο δήμος μας έλαβε  από τους «Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους" 95.309,65 Ευρω επιχορήγηση.  Για φέτος, ο δήμος ενέκρινε  πίστωση 99.166,69 € για υτο το λόγο.   Επισης  προκήρυξε αδιαγωνισμό αξίας 110.000 Ευρώ για την επιλογή αναδόχων για την μεταφορα των μαθητών  που θα  διενεργηθεί αύριο 28-9-2012. Ο διαγωνισμός δεν αναβάλλεται απο την απόφαση του ΥΠΕΣ για την μεταφορά αρμοδιοτήτων στην περιφέρεια.

Σε νέο αδιέξοδο όμως έχει οδηγηθεί το θέμα της μεταφοράς μαθητών εξαιτίας της συνεχιζόμενης άρνησης των υπηρεσιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να πληρώσουν τις οφειλές του προηγούμενου σχολικού έτους.


Οι μεταφορείς αρνούνται να εκτελέσουν νέα δρομολόγια, αν δεν αρχίσουν να εξοφλούνται σταδιακά οι παλιές οφειλές και το κράτος μέχρι στιγμής χρωστά στην Περιφέρεια Αττικής συνολικό ποσό 19 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι και τον Ιούνιο του 2012.

Παρόλα αυτά η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε την καταβολή από δικούς της πόρους, ακόμα 3 εκατομμύρια ευρώ, προσπαθώντας να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης. Όσο όμως οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου δεν ενταλματοποιούν τις παλαιές οφειλές, οι μεταφορείς δεν θα εκτελούν δρομολόγια και το πρόβλημα θα παραμένει.

Υπενθυμίζεται ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο επέστρεψε τα εντάλματα πληρωμής της Περιφέρειας και αρνήθηκε να τα αποπληρώσει αν αυτά δεν μειωθούν σε ποσοστό 20%.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Περιφέρεια, το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας σε επίσημο έγγραφο ανέφερε πως «η παροχή έκπτωσης δεν μπορεί να επιβληθεί αλλά είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα της σχετικής διαπραγμάτευσης. Σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση δεν τελεσφορήσει, προφανώς ισχύουν οι όροι της σύμβασης που έχει υπογραφεί και θα πρέπει να εξοφληθούν οι σχετικές υποχρεώσεις από το σύνολο των πόρων που οι Περιφέρειες έχουν στη διάθεσή τους». Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες του ίδιου υπουργείου ζητούν από την Περιφέρεια : «έκπτωση 20%, αλλιώς δεν πληρώνουμε».

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας «Με κουτοπονηριές, μετάθεση ευθυνών, τακτικισμούς και συνεχείς αναβολές δεν λύνεται το πρόβλημα. Αν έχουν αποφασίσει να μην πληρώσουν τις οφειλές τους, επειδή δεν έχουν τα χρήματα, να το δηλώσουν ξεκάθαρα, ώστε όλοι να κάνουν τον προγραμματισμό τους».

πηγή:.localit.gr

Οι ανάγκες του δήμου μας για μεταφορά μαθητών για  την νέα σχολική χρονιά







0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.