powered by Surfing Waves

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Νέο μαγαζί στο Κυμάσι -Δεν άφησαν τον Τσούμαρη να κάνει αντι-προσφορά



Ο δήμος μίσθωσε απευθείας στην κα Βασιλείου Αμαλία με ενοίκιο 300 Ευρώ το μήνα (3.600 Ευρώ ετησιως ) το δημοτικό κατάστημα στο Κυμάσι που έμενε ξενοίκιαστο για ένα χρόνο (χάνοντας ενοίκια 12 μηνών). Η ενοικίκιαση ξεκίνησε απο τις 1/9/12.

Τo εν λογω δημοτικό καταστημα  (Ταβέρνα στις μετασκευασμένες αποθήκες) είχε εκμισθωθεί μετά από δημοπρασία με 1.088€/μήνα (ή 13.056 Ευρώ το χρόνο) .  Το Σεπτεμβρη του 2011 ο δήμος απέριψε αίτημα του τότε μισθωτή για προσαρμογή του ενοικίου λογω της οικονομικής κρίσης στα 6.000 Ευρώ ετησίως και την ίδια ημέρα ο μισθωτής διακόπτει την μίσθωση του ακινητου και το παραδίδει στο δήμο.  Με καθυστέρηση 6 μηνών τον Απρίλη του 2012 αποφασίζεται απο το δήμο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκμίσθωσης του καταστήματος. Μετά από ένα μήνα, το Μαΐο ανακοινώνεται πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του καταστήματος που θα γινόταν τις 28 Μαΐου 2012 (με κατώτατη προσφορά ενοικίου 3.600 ευρώ ετησίως) που απέβει άγονη και επαναλήφθηκε στις 29/6/12.  Ο δήμος που το Σεπτέμβρη  του 2011δεν είχε δεχτεί να προσαρμόσει το ενοίκιο στα 6.000 ευρώ ετησίως χάνοντας με αυτό το τρόπο 12 μήνες σε ενοίκια  (6.000 Ευρώ )  αναγκάζεται να το νοικιάσει περίπου στο ένα τέταρτο απο την αρχική τιμή των 13.000 Ευρώ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συζήτηση στο Δ.Σ. και ιδιαίτερα η τοποθέτηση του κ. Τσούμαρη


"Τζαχρήστος: Κύριοι σύμβουλοι, το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του στις  22/09/2011 και μετά από αίτημα της κας Αλεξίου Βασιλικής προέβηκε  στη λύση της εκμίσθωσης ακινήτου στη θέση ΚΥΜΑΣΙ της Τ.Κ.Μαντουδίου. Το ακίνητο λειτουργούσε η ανωτέρω ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η Οικονομική Επιτροπή προέβη στη  διακήρυξη διαγωνισμού για την εκμίσθωση του καταστήματος, όπου μετά από δύο δημοπρασίες ο διαγωνισμός απέβη άκαρπος διότι δεν εμφανίστηκε κανείς πλειοδότης. Έτσι σύμφωνα με το άρθρο 192 του  Ν.3463/2006 αφού και η δεύτερη δημοπρασία δεν έφερε αποτέλεσμα ηεκμίσθωση μπορεί να γίνει με απ’ ευθείας συμφωνία, της οποίας τους όρους θα καθορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Σήμερα 22/08/2012 κατέθεσε αίτηση η κα Βασιλείου Αμαλία με την οποία δηλώνει ότι  προτείθεται να εκμισθώσει το εν λόγω κατάστημα με τους όρους και την τιμή που θα ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να καταβάλλει το μίσθωμα από 01/09/2012 άσχετα αν εργάζεται ή όχι το κατάστημα.

Γι’ αυτό προτείνω όπως, δοθεί το κτίριο για εκμίσθωση στην αιτούσα με #300,00# € που ήταν η αρχική τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας με τους όρους που είχε θέσει η Οικονομική Επιτροπή.

Αλεξίου Ιωάννης: Σε περίπτωση που κατατεθεί και άλλη αίτηση για εκμίσθωση του καταστήματος, τι γίνεται;

Περήφανος Ιωάννης: Όταν κρίνονται άγονοι 2 διαγωνισμοί το Δημοτικό Συμβούλιο καθορίζει όρους για διαπραγμάτευση και καλεί να υποβάλλουν αιτήσεις. Δεν είναι σωστή η διαδικασία ώστε να δοθεί στην κα που έκανε αίτηση. Προκαλεί πρόκληση ελαφρά την καρδία να μισθώσει ο Δήμος απευθείας χωρίς να διαπραγματευτεί την τιμή και ενώ υπήρχε παλαιότερη μίσθωση για #12.000# €. Προτείνω την αναβολή του θέματος ώστε να κατατεθούν αιτήσεις και να επανέλθει το θέμα σε επόμενο Συμβούλιο.

Στεργίου Ιωάννης: Έγινε η διακήρυξη και ο διαγωνισμός, όπου απέβη άκαρπος. Έρχεται σήμερα ένας δημότης και δηλώνει ότι ενδιαφέρεται να μισθώσει το κτίριο. Δεν βρίσκω λόγο να επανέλθουμε
και να καλέσουμε για διαπραγμάτευση. Ο Νόμος προβλέπει τη διαδικασία ξεκάθαρα.


Τσούμαρης Αθανάσιος: Προτείνω να αναβληθεί το θέμα για να μπορέσω και εγώ ο ίδιος να δώσω προσφορά. Η δημοπρασία δεν έγινε γνωστή στους δημότες.

Δήμαρχος: Η προηγούμενη μίσθωση είχε αρχική τιμή εκκίνησης τα #350,00# € και μετά από τη διαδικασία της δημοπρασίας είχε ανέβει  το ποσό στα #1.088# € μηνιαίως. Ο Δήμος αφού προέβη σε δύο άγονες δημοπρασίες, που σημαίνει ότι δεν υπήρξε συμμετοχή από κανέναν  άλλο ενδιαφερόμενο, μπορεί να εκμισθώσει το ακίνητο με απ’ ευθείας συμφωνία. Έτσι λοιπόν προτείνω όπως αποδεχθούμε την αίτηση της κας. Βασιλείου Αμαλίας, ώστε να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση και να ορίσουμε την τιμή της εκμίσθωσης
"

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.