powered by Surfing Waves

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Στάση πληρωμών μισθών στους δήμους της Στερεάς από τον Οκτώβριο

Σε αναστολή της λειτουργία της απειλεί ότι θα προχωρήσει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας, διαμαρτυρόμενη για τη μη καταβολή από το υπουργείο τής μισθοδοσίας των υπαλλήλων της εδώ και δύο μήνες. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει δεν καταβάλλονται ούτε οι ασφαλιστικές εισφορές.
«Προχωρούμε σε αναστολή λειτουργίας της ΠΕΔ, στη περίπτωσηπου δε θα αποσταλούν από το υπουργείο τα χρήματα για τημισθοδοσία και οι λειτουργικές δαπάνες», αναφέρεται στη σχετική απόφαση του δ.σ. της ΠΕΔΣΤΕ, το οποίο συνεδρίασε χθες βράδυ.

Στάση πληρωμών στους δήμους της περιφέρειας Στερεάς από τον Οκτώβριο

Στη συνεδρίαση, έγινε διεξοδική συζήτηση, για τα προβλήματα που απασχολούν τους δήμους της Περιφερειάς Στερεάς Ελλάδας και λήφθηκαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση της αδιέξοδης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί «και οδηγεί με μαθηματικήακρίβεια, σε αδυναμία παροχής των υπηρεσίων μας προς τουςδημότες μας, εξαιτίας της αδυναμίας της εκπλήρωσης τωνπροβλεπόμενων υποχρεώσεων της κυβέρνησης προς τουςδήμους. Ήδη η αδυναμία της τακτικής μισθοδοσίας τωνυπαλλήλων είναι ορατή και αρκετοί δήμοι της Περιφέρειας δεν θα είναι σε θέση από τον επόμενο μήνα να πληρώσουν μισθούςκαι να καλύψουν λειτουργικές τους δαπάνες».

Κατά τ' άλλα,

η ΠΕΔΣΤΕ αποφάσισε και:


Καλεί την ΚΕΔΕ να αναλάβει, πρωτοβουλίες στη κατεύθυνση, δυναμικών πλέον κινητοποιήσεων.

  • Ζητεί να κλείσουν τα δημαρχεία και να συμμετέχουν οι δήμοι στις κινητοποιήσεις τη μέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου με τα νέα μέτρα.

  • Στη περίπτωση που τα χρήματα δεν επαρκούν για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων και δεν ληφθούν μέτρα, οι δήμοι να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

  • Να πραγματοποιηθούν συσκέψεις με τους δημάρχους σε επίπεδο περιφερειακών ενοτήτων και να δοθούν συνεντεύξεις Τύπου για ενημέρωση των πολιτών.

  • Να αποκατασταθεί η άνιση μεταχείριση των δήμων της Περιφέρειας σε σχέση με τις υπόλοιπες περιφέρειες, λόγω της ένταξης της Στερεάς Ελλάδας στο στόχο 2.

  • Να προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας της ΠΕΔ, στη περίπτωση που δε θα αποσταλούν από το υπουργείο τα χρήματα για τη μισθοδοσία και οι λειτουργικές δαπάνες.

Είμαστε μαζί και δίπλα στους πολίτες

Απευθυνόμενη προς τους πολίτες, η ΠΕΔΣΤΕ υπογραμμίζει: «Στόχος των κινητοποιήσεων μας δεν είναι η εξυπηρέτηση τηςδικών μας συμφερόντων, είναι μια διεκδίκηση για του δημότες μας οιοποίοι θα στερηθούν, όσα με κόπο έχουν κατακτηθεί προς όφελοςτους, προγράμματα όπως οι βρεφονηπιακοί, το "Βοήθεια στο Σπίτι",τα ΚΑΠΗ, τα ΚΔΑΠ, προγράμματα απασχόλησης η συντήρηση τωνσχολείων, λειτουργίες όπως η αποκομιδή απορριμμάτων, η ύδρευσηκ.λ.π. θα ασκούνται πλημμελώς. Επιπλέον, είναι ορατή πλέον ηπροσπάθεια της κυβέρνησης, μέσω πολιτικών για αύξηση καιείσπραξη τελών να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά πουπλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε καθημερινές ανάγκες. Τιςδύσκολες αυτές στιγμές στεκόμαστε δίπλα στους δημότες μαςκαι βγαίνουμε δυναμικά μπροστά για να υπερασπίσουμε τομέλλον των παιδιών μας».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.