powered by Surfing Waves

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

«Ανοίγει ο δρόμος» για επενδύσεις σε αγροτικές περιοχές


Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων στο πλαίσιο του άξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος, ο οποίος αφορά στην ποιότητα ζωής σε αγροτικές περιοχές και στη διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας.

Οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υπέγραψαν κοινή υπουργική απόφαση, η οποία αφορά στις διαδικασίες πληρωμής των υποστηρικτών μηχανισμών για την υλοποίηση των καθεστώτων ενίσχυσης, ανάβοντας έτσι το πράσινο φως για την υλοποίηση των ιδιωτικών επενδύσεων.

Οι ιδιωτικές επενδύσεις που θα υποστηριχθούν από τους επιλεγέντες τοπικούς μηχανισμούς, αφορούν σε περιοχές όπου εφαρμόζονται Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ). Σημειώνεται ότι τα Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου είναι προγράμματα που εφαρμόζονται σε περιοχές ορεινές ή και μειονεκτικές, που εμφανίζουν προβλήματα συγκράτησης του πληθυσμού, απομόνωσης και ανισοτήτων. Έχουν ως στόχο την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των περιοχών αυτών αναδεικνύοντας και αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματά τους, δημιουργώντας έτσι βιώσιμες συνθήκες για τους κατοίκους.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για την πορεία προόδου του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», οι ιδιωτικές επενδύσεις του άξονα 3, αφορούν στην διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες, στη στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων και στην ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων. Συνολικά έχουν υποβληθεί 1.677 προτάσεις, συνολικής δημόσιας δαπάνης 312.477.629 ευρώ.

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια αξιοποίησης των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να συμβάλουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στην ανάπτυξη της υπαίθρου», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Τσαυτάρης.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.