powered by Surfing Waves

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Γιορτή διαδικτύου "Webfest"




Μία ξεχωριστή γιορτή διαδικτύου με τίτλο «Webfest.gr» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού για τα ελευθέρια της πόλης.

Η γιορτή, που θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα, θα έχει ως θεματική ενότητα «Μάθηση, ελευθερία και διαδίκτυο στην πράξη». Οι πολίτες της Βέροιας καλούνται να πάρουν τους φορητούς τους υπολογιστές και να κάνουν μία βόλτα στην πλατεία, όπου θα ενημερωθούν για το πώς μπορεί να αλλάξει η ζωή τους με το περιεχόμενο του διαδικτύου.

Θα έχουν την ευκαιρία οι νέοι να διδάξουν τους γονείς και τους δασκάλους τους για τις ρυθμίσεις ασφαλείας στο Facebook και να δώσουν συμβουλές για πιο πετυχημένες αναζητήσεις στη Google. Από την άλλη, οι μεγαλύτεροι θα τους καθοδηγήσουν για την οικοδόμηση του επαγγελματικού προφίλ στο Linkedin και τη σύνταξη ολοκληρωμένων λημμάτων στη Wikipedia.

Τα Webfests είναι ανοιχτές εκδηλώσεις για την εξοικείωση στην πράξη με την ευχάριστη, δημιουργική και ασφαλή πλευρά του διαδικτύου. Περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- βιωματικά εργαστήρια με τη χρήση του ιντερνετ, διαγωνισμούς, παιχνίδι, μουσική και εκπλήξεις.

Οι γιορτές διαδικτύου ξεκινάνε από τη Βέροια στις 16 Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσουν παρόμοιες εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις, όπως η Μυτιλήνη, η Χίος και η Θεσσαλονίκη.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.