powered by Surfing Waves

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Καταργούνται 1.334 οργανικές θέσεις στους ΟΤΑ

Είκοσι δύο σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) που αφορούν δύο Περιφέρειες, εννέα δήμους και έντεκα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ΟΤΑ, σχετικά με την κατάργηση και διατήρηση κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των ΝΠΔΔ αυτών, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Για τις ανωτέρω αποφάσεις (κατ' εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011 , όπως ισχύει) το ποσοστό κατάργησης ανέρχεται στο 68,8%, ενώ το ποσοστό διατήρησης στο 31,8%.
 Η παρ. 1 του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011  προβλέπει οτι :" α. Οι κενές, κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, οργανικές θέσεις υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού και των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καταργούνται με την επιφύλαξη των διατάξεων των επόμενων εδαφίων της παρούσας παραγράφου.

γ. ... υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού και των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου απολύονται αυτοδικαίως από την υπηρεσία τους με τη συμπλήρωση κατ' ελάχιστον τριακονταπενταετούς πραγματικής και συντάξιμης δημόσιας υπηρεσίας και τουλάχιστον του πεντηκοστού πέμπτου (55ου) έτους της ηλικίας τους, εφόσον η συμπλήρωση της ως άνω υπηρεσίας και του ως άνω ορίου ηλικίας χωρήσουν μέχρι την 31.12.201
3."


Το σύνολο των θέσεων που καταργούνται είναι 1.334.

Τα εν λόγω σχέδια αποφάσεων θα διαβιβαστούν άμεσα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για συνυπογραφή και εν συνεχεία στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, προκειμένου να προσαρμοστούν οι Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ στις διατάξεις του άρθρου 33 του ανωτέρω νόμου.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.