powered by Surfing Waves

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

«Αντίδοτο» στην ανεργία των νέων από το ΑΠΘ και πέντε δήμους

"Αντίδοτο" στην ανεργία των νέων σχεδιάζει το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το οποίο σε συνεργασία με πέντε δήμους της Θεσσαλονίκης (Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Ωραιοκάστρου, Καλαμαριάς και Δέλτα) θα επιχειρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα να εκπαιδεύσει νέους σε θέματα επιχειρηματικότητας. Οι «μέντορες» που θα προκύψουν, με την υποστήριξη της επιστημονικής ομάδας του Εργαστηρίου Οικονομικής Ανάλυσης του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, θα εκπονήσουν σχέδια δράσης και πολιτικές ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας. Με τον τρόπο αυτό θα υποστηρίξουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες άλλων νέων της περιοχής τους και όχι μόνο.
Ήδη οι πέντε δήμοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Εργαστήρι Νεανικής Επιχειρηματικότητας» μέσα από το οποίο θα παρέχεται συμβουλευτική σε νέους που ενδιαφέρονται να αναλάβουν κάποια επιχειρηματική πρωτοβουλία. Σε επίπεδο προεργασίας, τον περασμένο Μάιο ολοκληρώθηκε η έρευνα πεδίου που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών σε 650 νέους από όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο τις προσδοκίες τους σχετικά με την επιχειρηματικότητα. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας ώστε οι δράσεις που θα σχεδιαστούν να είναι στοχευμένες ανάλογα με τις αντιλήψεις των νέων. Απώτερος στόχος του «εργαστηρίου» είναι η δημιουργία ενός μόνιμου εργαλείου συμβουλευτικής υποστήριξης της επιχειρηματικότητας προκειμένου οι νέοι επίδοξοι επιχειρηματίες να ενημερώνονται άμεσα για ευρωπαϊκά προγράμματα, επιχειρηματικές επιχορηγήσεις, φορείς πληροφόρησης, δικτύωσης και παροχής συμβουλευτικής. Η πρωτοβουλία χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά βίου Μάθησης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Νέα Γενιά σε δράση». Σχετική εκδήλωση ενημέρωσης για τους νέους του δήμου Παύλου Μελά θα πραγματοποιηθεί απόψε στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.