powered by Surfing Waves

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

56.000 Ευρώ παρακρατηθέντων δίνονται στο δήμο μας για ληξιπρόθεσμες οφειλές και λειτουργικά έξοδα

Υπεγράφη από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη η απόφαση   (ΑΔΑ: Β4ΘΒΝ-ΜΤ4).  για την απόδοση στους Δήμους της χώρας, του ποσού των 35 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έναντι ποσό της τέταρτης δόσης των οφειλών του Δημοσίου προς τους Δήμους. Η συνολική οφειλή των παρακρατηθέντων ανέρχεται στα 213,875 εκατ. ευρώ και δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί προς τους δημάρχους πώς και πότε θα λάβουν το υπολειπόμενο ποσό της οφειλής. Για την απόδοση των 35 εκατ. ευρώ χρειάστηκε να δεσμευθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντηση που είχε γίνει με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση το ποσό αυτό θα διατεθεί για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων- έργων των Δήμων της χώρας, όπως είχε ζητήσει και η ΚΕΔΕ. Ωστόσο σε περιπτώσεις Δήμων που έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους, τα ποσά που θα τους αποδοθούν θα διατεθούν για την εξόφλησή τους.

Στο δήμο μας συνολικά δόθηκαν 55.896,76 Ευρώ απο τα οποία 34.458,95 ειναι για τις λειτουργικές του δαπάνες και 21.437,81 για Επενδύσεις-Έργα

Η απόφαση αναφέρει "..... στους δικαιούχους Δήμους της χώρας, έναντι του συνολικού ποσού της δόσης έτους 2012, για την εξόφληση των πάσης φύσεως οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς αυτούς, όπως αυτές απορρέουν από τις διατάξεις του άρθρου 25 ν.1828/89 (ΦΕΚ 2 Α΄) και λοιπές σχετικές, σύμφωνα με τις καταστάσεις που συνοδεύουν την παρούσα απόφαση, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής.

Β) Το ποσό αυτό αποτελεί μέρος του συνολικού ποσού της τέταρτης (Δ΄) από τις οχτώ ετήσιες ισόποσες δόσεις που προβλέπεται να αποδοθούν για τον ανωτέρω σκοπό, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 ν.3756/2009 και θα αποδοθεί με Χρηματική Εντολή μας, η οποία θα εκδοθεί αμέσως μόλις πιστωθεί κατόπιν ενεργειών της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.) στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο εν λόγω Λογαριασμός μας που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών» (Νο 158), με το ποσό των 35.000.000,00 €.

Γ) Το ανωτέρω ποσό διατίθεται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων-έργων των Δήμων της χώρας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα και τις επισυναπτόμενες σε αυτήν καταστάσεις. Με απόφαση όμως των οικείων δημοτικών συμβουλίων, δύναται τα αποδιδόμενα στους δικαιούχους ΟΤΑ ποσά, να διατεθούν κατά τη κρίση τους, είτε προς κάλυψη λειτουργικών δαπανών, είτε για επενδυτικές δραστηριότητές τους και έργα, χωρίς τους αντίστοιχους περιορισμούς της παρούσας, υπό τον όρο της τήρησης των οριζομένων στην επόμενη παράγραφο.

Δ) Σε κάθε περίπτωση, στις περιπτώσεις Δήμων που υφίστανται ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους, τα ποσά που τους αποδίδονται με την απόφαση αυτή, διατίθενται υποχρεωτικά για την εξόφλησή τους".

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.