powered by Surfing Waves

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Χρηματοδότηση Σχολικών Επιτροπών για αμοιβές καθαριστριών


Μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου έχουν χρονικό περιθώριο οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν αιτήσεις για χρηματοδότηση από το υπουργείο Παιδείας, των αμοιβών καθαριστριών στις περιπτώσεις σχολείων, που δεν καλύπτονται από προσωπικό καθαριότητας που υπηρετεί σε οργανικές θέσεις.

Ειδικότερα, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Παιδείας, ορίσθηκε ως συμβαλλόμενο μέρος για τη χρηματοδότηση των κατά τόπους Σχολικών Επιτροπών, που είναι υπεύθυνες για τη σύναψη των συμβάσεων μίσθωσης έργου με τους αναδόχους καθαριστές ή συνεργεία καθαρισμού στις σχολικές μονάδες της Α΄ βάθμιας ή Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης, που δεν καλύπτονται από προσωπικό καθαριότητας που υπηρετεί σε οργανικές θέσεις.

Όπως έγινε γνωστό, το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. θα χρηματοδοτήσει τις Σχολικές Επιτροπές, λαμβάνοντας υπόψη το εγκεκριμένο ποσό χρηματοδότησης της σχολικής χρονιάς 2011-2012, καθώς και τους υπηρετούντες καθαριστές με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Για τις περιπτώσεις σχολικών μονάδων που δεν καλύπτονται από προσωπικό που υπηρετεί σε οργανικές θέσεις, οι Σχολικές Επιτροπές θα πρέπει να προβούν στην σύναψη συμβάσεων έργου. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως «κενά», θέσεις που μέχρι τώρα καλύπτονταν από αναδόχους καθαριστές που απασχολήθηκαν κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά και για τους οποίους δεν υπήρξαν αιτιολογημένα προβλήματα στην εργασιακή τους επάρκεια.

Στο πλαίσιο αυτό, για την χρηματοδότησή τους από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ, οι Σχολικές Επιτροπές, οι οποίες θα καταβάλουν τις αμοιβές των καθαριστών, θα πρέπει να αποστείλουν έως την 28/09/2012 συμπληρωμένο πίνακα , αρχικά σε ηλεκτρονική μορφή στην διεύθυνση sxolikesepitropes@ein.gr και στην συνέχεια ταχυδρομικά, στην διεύθυνση:

ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.)
Ομάδα Διοικητικής Τεχνικής Στήριξης
Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη
Τ.Κ 1143 ΑΘΗΝΑ

Στον σχετικό πίνακα θα αναγράφονται τα ποσά χρηματοδότησης συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων εργοδοτικών εισφορών. Το αιτούμενο ποσό χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών θα ανέρχεται στο εγκεκριμένο ποσό της σχολικής χρονιάς 2011-2012 (σύμβαση μεταξύ Προέδρου Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και Προέδρου Σχολικής Επιτροπής) λαμβάνοντας υπόψη συγχωνεύσεις-καταργήσεις, συνενώσεις, ιδρύσεις νέων σχολικών μονάδων, καθώς και συνταξιοδοτήσεις καθαριστών με σύμβαση Ι.Δ.Α.Χ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.