powered by Surfing Waves

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκίνησαν τα κοινωνικά φροντιστήρια απο δήμους της χώρας






Κοινωνικά Φροντιστήρια δημιουργούν συνεχώς Δήμοι σε όλη την χώρα με στόχο να φοιτούν σε αυτά παιδιά που οι οικογένειές τους δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των φροντιστηρίων λόγω οικονομικών προβλημάτων. Οι εκπαιδευτικοί από μεριά τους στην προσπάθεια αυτή παραδίδουν χωρίς αμοιβή μαθήματα Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου αλλά και ξένων Γλωσσών στα κοινωνικά φροντιστήρια σε μία κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στην Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσει κοινωνικό φροντιστήριο στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Θεσσαλονίκης για μαθητές Β” και Γ” Λυκείου που θα προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι μαθητές, θα επιλεγούν με βάση εισοδηματικά κριτήρια της οικογενείας τους, και θα διδάσκονται έκθεση, αρχαία ελληνικά, αρχές οικονομικής θεωρίας και οργάνωσης διοίκησης επιχειρήσεων. Τα τμήματα θα διαμορφωθούν ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών και οι παρακολουθήσεις θα είναι δύο ώρες για κάθε μάθημα.

Κοινωνικό φροντιστήριο εξετάζει και ο δήμος Νεάπολης-Συκεών να δημιουργήσει, που αναζητά εθελοντές καθηγητές και δασκάλους

Στην Καλαμαριά, το Κίνημα Πολιτών, που ήδη έχει δημιουργήσει και λειτουργεί το δικό του Δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων, ανέπτυξε την πρωτοβουλία δωρεάν φροντιστηρίου, με τμήματα για μαθητές όλων των βαθμίδων και διάφορες θεματικές ενότητες. Έτσι, πρόκειται να λειτουργήσουν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου, εκμάθησης ξένων γλωσσών Αγγλικά- Γαλλικά, εξωσχολικών δραστηριοτήτων μαθητών Δημοτικού μουσική, ζωγραφική, γυμναστική, θέατρο, φωτογραφία κ.λπ.

Στην Αθήνα λειτουργούν ήδη πολλοί Δήμοι κοινωνικά φροντιστήρια οι Δήμοι αυτοί είναι , Πειραιά ,Ζωγράφου , Ίλιον Πεύκης-Λυκόβρυσης, Κερατσινίου, Ταύρου, Μεγάρων, Νέας Μάκρης.

Ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης διαθέτει δύο κτιριακά συγκροτήματα, ανατολικά και δυτικά του δήμου, για τη στέγαση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που έχει ξεκινήσει την λειτουργιά του με κριτήρια την εντοπιότητα εισοδηματικά κριτήρια και αριθμό μελών της οικογένειας.

Στα Χανιά λειτουργεί κοινωνικό φροντιστήριο από τον Δήμο της Πόλης οι ενδιαφερόμενοι γονείς εκαναν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 10 Ιουλίου για την προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλήνιες του 2013 ενώ τα μαθήματα Α και Β λυκείου αρχίζουν τον Σεπτέμβριο.

Στην Πάτρα έχει ξεκινήσει κοινωνικό φροντιστήριο από τον Δήμο Πατρέων για όπου υλοποιείται χάρη σε κάποιους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες, ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, Ξένων Γλωσσών και Η/Υ, οι οποίοι αφιλοκερδώς προσφέρουν δωρεάν εκπαίδευση στα παιδιά οικογενειών με οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες.
Η επιλογή των παιδιών στο κοινωνικό φροντιστήριο της Πάτρας γίνεται βάσει συγκεκριμένων οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων.  υποστηρίζονται οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν και άλλα κοινωνικά προβλήματα όπως ύπαρξη στην οικογένεια ατόμου με ειδικές ανάγκες ή ατόμου με σοβαρό πρόβλημα υγείας, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνες οικογένειες.

Ο Δήμος Πύργου έχει μαζέψει σαράντα πέντε (45) εθελοντές καθηγητές για το Κοινωνικό Φροντιστήριο που έχει δημιουργηθεί στον Πύργο και είναι Δωρεάν για όποιους μαθητές το παρακολουθήσουν.
Οι εγγραφές στο κοινωνικό φροντιστήριο έχουν αρχίσει και οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και καθηγητές μπορούν να απευθύνονται στο Δημαρχείο Πύργου, τηλέφωνο 2621362415, κυρίες Παπαχριστοπούλου Γιώτα και Αφροδίτη Ράλλη, για πληροφορίες και εγγραφές.
Τα πρώτα τμήματα θα αφορούν μαθητές της Γ΄ Λυκείου ενώ παράλληλα οργανώνονται για την Β΄ και Α΄Λυκείου.

Κοινωνικά φροντιστήρια έχουν ξεκινήσει οι Δήμοι Κορίνθου, Ευρυτανίας, Ναύπλιου , Αιγίου,, Ξάνθης, και Πρέβεζας.

Πολλοί είναι και οι Δήμοι που προσανατολίζονται για να δημιουργήσουν κοινωνικά φροντιστήρια και οι ενδιαφερόμενοι για τα κοινωνικά φροντιστήρια μπορούν να απευθύνονται στους οικείους Δήμους ώστε να ενημερωθούν εάν υπάρχει η δυνατότητα φοίτησης των παιδιών τους σε αυτά αλλά και να ενημερωθούν για τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται


Στη λειτουργία «Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών» προχωρά ο δήμος Χανίων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Χανίων, με σκοπό τη μαθησιακή υποστήριξη των μαθητών που αντιμετωπίζουν κοινωνικο- οικονομικά προβλήματα.

Όσοι επιλεγούν, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, θα μπορούν να φοιτήσουν χωρίς να καταβάλουν δίδακτρα σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών της πόλης και οι γλώσσες που θα μπορούν να διδαχθούν είναι τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιταλικά, τα ισπανικά και τα ρωσικά.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη, δεν θα δημιουργηθούν ειδικά τμήματα, αλλά όσα παιδιά επιλεγούν, θα παρακολουθούν τα μαθήματα σε κανονικές τάξεις ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα στιγματισμού.

Η υποβολή των αιτήσεων άρχισε, σήμερα Δευτέρα και θα διαρκέσει έως τις 24 Σεπτεμβρίου, στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου Χανίων.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι δήλωση φορολογίας εισοδήματος ή εκκαθαριστικό του τελευταίου οικονομικού έτους και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Η επιλογή θα γίνει από την υπηρεσία του δήμου, που θα στείλει τη σχετική λίστα στα φροντιστήρια, τα οποία θα δηλώσουν πως δέχονται μαθητές.

Ήδη, ο δήμος έχει προχωρήσει από το καλοκαίρι και στη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου για μαθητές Λυκείου, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά οικογενειών που, αποδεδειγμένα, βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία ή δυσχέρεια.

Παράλληλα, στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου φθάνουν πολλά αιτήματα για παροχή σχολικών ειδών και διδακτικής στήριξης μαθητών κάθε βαθμίδας.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.