powered by Surfing Waves

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Πανελλήνια γιορτή φέτας


www.giortifetas.gr/
Ραντεβού στην Ελασσόνα δίνουν για έκτη χρονιά παραγωγοί φέτας, έμποροι και καταναλωτές από όλη τη χώρα. Η εκδήλωση οργανώνεται με πρωτοβουλία του Δήμος Ελασσόνας και της δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης και είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», κ.α.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει έκθεση του προϊόντος σε εκθεσιακά περίπτερα, επιστημονική ημερίδα, γευσιγνωστικές βραδιές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, συναυλίες, παιχνίδια για παιδιά και επίδειξη παρασκευής φέτας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η επιστημονική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου από τις10.00 το πρωί μέχρι τις14.00 το μεσημέρι. Τίτλος της ημερίδας είναι: «Η ΦΕΤΑ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη». Στην επιστημονική διημερίδα θα συμμετέχουν πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι υπουργείων, πανεπιστημίων, ινστιτούτων, παραγωγικών τάξεων και φορέων. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της φέτας ως ενός προϊόντος που μπορεί να έχει δυναμική παρουσία στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.

Η επίδειξη τυροκόμησης θα γίνει από το Τ.Ε.Ε. Γαλακτοκομίας Ιωαννίνων. Σπουδαστές και καθηγητές της σχολής θα αναλάβουν να παρουσιάσουν μυστικά της παραγωγής του τυριού το πρωί της Κυριακής και της Δευτέρας σε ειδικό περίπτερο στην Κεντρική πλατεία Ελασσόνας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανλούν πληροφορίες από την ιστοσελίδα www.giortifetas.gr.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.