powered by Surfing Waves

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Μετά το περσυνό φιάσκο στο κτίριο Μελά ο φετινός απολογισμός πεπραγμένων του δήμου

Την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 19.00 μ.μ θα γίνει ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το 2011 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου Μελά στη Λίμνη.


Πρόσκληση προς τους κατοίκους

Η δημοτική αρχή απεύθυνε δημόσια πρόσκληση στους κατοίκους και φορείς του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας. Αν κρίνουμε από την επιλογή του χώρου, η πρόσκληση είναι υποκριτική και τυπική επειδή το απαιτεί ο νόμος.  Πέρυσι η Ευβοϊκή Γνώμη είχε χαρακτηρίσει τον απολογισμό του κ. Ψαρροϋ παρωδία.


Με 3 μήνες καθυστέρηση και περιορισμό στην ενημέρωση των δημοτών

 Επίσης προβλέπεται ότι η συνεδρίαση απολογισμού των πεπραγμένων γίνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου και καλούνται οι κάτοικοι για αυτό το λόγο το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να επιλέξει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης. Σε ένα δήμο 15.000 κατοίκων σαν τον δικό μας η επιλογή της αίθουσας Μελά (μικρής χωρητικότητας όχι πάνω από 30 κατοίκους) προδίδουν άγχος και φόβο από τη πλευρά της δημοτικής αρχής σε πιθανές ερωτήσεις κατοίκων (θυμηθείτε τι έγινε πέρυσι). Δεν δημιουργεί έκπληξη ότι η περσινή έκθεση πεπραγμένων του δήμου για το 2010, δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη στο Διαύγεια ή στην ιστοσελίδα του δήμου.

Κάθε κάτοικος έχει δικαίωμα να διατυπώσει τις παρατηρήσεις του

Κατά τον απολογισμό των πεπραγμένων τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων.  Ο κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή.


Απολογισμός Τοπικών Συμβουλίων. 

Σε μερικούς δήμους απολογισμό πεπραγμένων κάνουν και τα τοπικά συμβούλια. Στο δικό μας δήμο ο κ. Ψαρράς δεν τους έχει εκχωρήσει καμιά αρμοδιότητα η προϋπολογισμό και τα έχει ουσιαστικά οδηγήσει σε αχρηστία.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.