powered by Surfing Waves

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Νέες κινητοποιήσεις με συμβολική κατάληψη των δημαρχείων την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου


Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, μετά από τη σημερινή στάση εργασίας, που έληξε στις 11 το πρωί.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ- ΟΤΑ αποφάσισε οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη των δημαρχείων, την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τη μια μετά το μεσημέρι και να συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις ώστε να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση των εργαζομένων «για τις επιπτώσεις των μέτρων».

Στόχος, όπως αναφέρεται στην απόφαση, είναι να προετοιμασθούν οι εργαζόμενοι για την πραγματοποίηση πολύπλευρων δράσεων όπως συλλαλητήρια, καταλήψεις και συγκεντρώσεις, καθώς κυρίαρχο στοιχείο, όπως επισημαίνουν « θα πρέπει να είναι ο αιφνιδιασμός, η ετοιμότητα και η μαζική συμμετοχή».

Προειδοποιούν επίσης ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει νέα μέτρα μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι σύλλογοι θα προχωρήσουν σε ξαφνική κατάληψη των δημαρχείων, «ώστε άμεσα να εκφραστεί η διαμαρτυρία μας».

Παράλληλα, αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση μηχανοκίνητων πορειών σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών, η κατάληψη των ΧΥΤΑ όλης της χώρας, καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών για τον συντονισμό της δράσης των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

« Με την κατάθεση των μέτρων οι δήμοι μετατρέπονται σε κέντρα αντίστασης και αντίδρασης όχι μόνο των εργαζομένων των ΟΤΑ, αλλά όλων των κοινωνικών ομάδων» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.