powered by Surfing Waves

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

2η γιορτή κτηνοτροφίας

Κατακόρυφη πτώση στην παραγωγή κρέατος έχει σημειωθεί τα τριάντα τελευταία χρόνια αποκαλύπτοντας τη δεινή θέση της σημερινής κτηνοτροφίας και επιβάλλοντας πλέον επιτακτικά την λήψη μέτρων για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της ΠΑΣΕΓΕΣ, που παρουσίασε στη 2η Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα, ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου (Παράρτημα Κ. Μακεδονίας) Αθανάσιος Σαρόπουλος, κατά την τριακονταετία 1981 - 2011, η παραγωγή βόειου κρέατος έπεσε κατά 40%, του χοιρινού κατά 30%, του κατσικίσιου κατά 25% και του αιγοπρόβειου κατά 10%.
 Σήμερα, πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε στο Αγάπειο Ίδρυμα, ημερίδα για τους κτηνοτρόφους.
Την έναρξη των εκδηλώσεων και της ημερίδας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος, ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε τα εξής:
«Σας καλωσορίζω στη 2η Γιορτή Κτηνοτροφίας. Μια εκδήλωση, που ξεκινήσαμε ως νέα δημοτική αρχή του Καλλικρατικού πια δήμου Πολυγύρου, έχοντας αφουγκραστεί την τοπική κοινωνία, με στόχο την ενίσχυση της κτηνοτροφίας ως κινητήριο μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή.
Η μεγάλη επιτυχία, που σημείωσε η γιορτή πέρυσι, πιστεύουμε ότι την καθιέρωσε ως θεσμό. Και φέτος, φιλοδοξούμε ότι θα έχουμε την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία, κάνοντας γνωστή τη Γαλάτιστα και τα τοπικά της προϊόντα, σε ολόκληρη την Ελλάδα με τη βοήθεια και των υπολοίπων φορέων που συμμετέχουν.
Μέσα σ΄ αυτές τις δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος μας η απάντηση στην κρίση είναι η ανάπτυξη και η εξωστρέφεια. Ο τόπος είναι ευλογημένος, τα προϊόντα που παράγετε είναι υψηλής ποιότητας και χρειάζεται με δυναμισμό και νέες ιδέες να βγούμε μπροστά. Ας συνεργαστούμε λοιπόν όλοι μαζί και ας δουλέψουμε σκληρά για να πάμε μπροστά τον τόπο».

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται, σύμφωνα με το πρόγραμμα ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
20.00-21.00 Παράσταση θεάτρου σκιών με το έργο του Μ. Μαρέτα «Ο Καραγκιόζης γιατρός θεραπευτής», στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Γαλάτιστας.
Είσοδος ελεύθερη.
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
13.00 Επίσκεψη στη Γαλάτιστα
του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα
20.00 Συναυλία Ελληνικής μουσικής με την ορχήστρα του Αναστάσιου Καζλάρη
στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου.
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Γιορτή Κτηνοτροφίας
Προαύλιο Δημοτικού Σχολείου Γαλάτιστας
11.00-17.00 Έκθεση τοπικών προϊόντων - γεωργικών και κτηνοτροφικών μηχανημάτων,
επιχειρήσεων, φορέων, αγροτικού-λαογραφικού υλικού Γευσιγνωσία με συνταγές του Συλλόγου Γυναικών Γαλάτιστας
Εμφάνιση Χορωδίας Γαλάτιστας
Εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων Γαλάτιστας και Πολιτιστικού - Λαογραφικού Συλλόγου Καλλικράτειας
Παρουσίαση συνταγών από σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας
Απονομή διπλωμάτων στους συμμετέχοντες.
Παίζουν οι μουσικοί: Καζλάρης Γιώργος - τραγούδι - κιθάρα, Κόκκορης Αργύρης - ούτι, Λιάκος Γιώργος - τουμπερλέκι, Πανέλας Δημήτρης - τρομπέτα, Παπούλια Αναστασία - τραγούδι, Τράκας Στέλιος - βιολί, Τράκας Στέλιος - λαούτο, Χατζούδης Κατάκαλος - κλαρίνο
Έκθεση φωτογραφίας της Φανής Παντζιαρέλα στο Δημοτικό Σχολείο

Η έκθεση γεωργοκτηνοτροφικών μηχανημάτων θα λειτουργεί από την Παρασκευή το απόγευμα.
Ο Πύργος της Γαλάτιστας θα είναι ανοιχτός στους επισκέπτες από το πρωί ως αργά το απόγευμα.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.