powered by Surfing Waves

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Καντζούρας: έργo ποιότητας ζωής η μεταφορά των λυμάτων της παραλίας Αγκάλης στο Μαντούδι




Στις 25/4/12 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε έγκριση της μεταφοράς των "Λυμάτων Παραλιακού Οικισμού Αγκάλης στο Βιολογικό Καθαρισμό Μαντουδίου».  Το θέμα αυτό και η μελέτη που παρουσιάστηκαν σε παλαιότερο άρθρο του Έλεύθερου Βήματος" σχολιάστηκαν αρνητικά και δημιούργησαν έντονο προβληματισμό  και ανησυχίες στους κατοίκους Μαντουδίου.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης δημοσιεύτηκαν σήμερα στο Διαύγεια και έχουν ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις των αντιδημάρχων:

"Μουστάκας Νικόλαος : Είναι το μεγαλύτερο έργο της περιοχής μας και συγχαίρω τον κ. Δήμαρχο για τις προσπάθειες του.

Καντζούρας Ιωάννης: Τα έργα αυτά είναι ποιότητας ζωής κι ανάδειξης

Στεργίου Ιωάννης: Είναι κοινά αποδεκτό ότι όταν εργάζεσαι φέρνεις αποτελέσματα.
Είναι σημαντική επιτυχία στην οικονομική συγκυρία που περνάει ο τόπος. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συζητάμε για δύο πολύ σημαντικά έργα.
Μέσα στους δέκα έξη μήνες φαίνεται η αποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής.
Η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών δεν γίνεται με λόγια αλλά εμπράκτως. 



Ο κ. Στεργίου  ολοκληρωσε λ'εγοντας προκλητικά: "Σήμερα οι οποίες απόψεις για το έργο αποχέτευσης της Αγκάλης πέφτουν στο κενό." .  Το ερώτημα ειναι που  και απο ποιόν εξετάσθηκαν αυτές οι "αποψεις"  οπως  ο κ. Στεργίου αποκαλεί τα  επιχειρήματα  και τις ανησυχίες των κατοίκων για την συγκέντρωση των λυμάτων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων  (ΕΕΛ) Μαντουδίου. Ρωτήθηκαν ή πιο απλά ενημερώθηκαν απο την δημοτική αρχή οι κάτοικοι του Μαντουδίου που το σύστημα αποχέτευσης τους είναι ημιτελές και η χωρητικότητα του ΕΕΛ Μαντουδίου είναι σχεδιασμένη μόνο για 5.000 κατοίκους;


Στον Παλμό τη Β.Ε. εμφανίζονται  και δυο ακόμη τοποθετήσεις: "Στα θέματα αυτά πήραν το λόγο οι Αντώνης Μπάρετ, Νίκος Μουστάκας, Γιάννης Καντζούρας, Γιάννης Στεργίου, Θανάσης Λεοντής, Άγγελος Ριτσώνης και Κική Στέφου που εκτός από τα σχόλια τους, ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την επιτυχία του να πάρει ο Δήμος αυτά τα δύο μεγάλα έργα. Το λόγο πήρε και ο Νίκος Σκουμπρής, υπεύθυνος υποβολής Μελετών του Δήμου, που επεσήμανε το παράπονο του για το ότι : «έχουν εμφανιστεί κακοήθειες σε blog για τα λύματα Μαντουδίου. Το Σώμα οφείλει να προστατεύει τους υπαλλήλους, γιατί είμαστε συνεργάτες και εμείς απλά εκτελούμε τις εντολές του Δημοτικού Συμβουλίου». Η Κική Στέφου σχολίασε για το θέμα: «ο τρόπος που καταλαβαίνει κανείς τη Δημοκρατία, είναι θέμα διαπαιδαγώγησης»".
Ας κρίνουν οι αναγνώστες και η κοινωνία  που ούτε ερωτήθηκε και ούτε κανείς απο το δήμο μπήκε στο κόπο να την ενημερώσει για αυτό το θέμα, τι είναι κακοήθεια και τι δημοκρατική διαπαιδαγώγηση.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.