powered by Surfing Waves

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

"Η επένδυση του δήμου στους νέους μας, αποτελεί επένδυση στο μέλλον"



Ένα εναλλακτικό πενθήμερο ενημέρωσης και πληροφόρησης νέων πραγματοποιεί ο δήμος Χερσονήσου.  στα πλαίσια των πολιτικών του για τη Νεολαία και για τη Δια Βίου Μάθηση, συνεχίζει τις δράσεις του, που αφορούν:
- Την κατάρτιση των νέων για την ορθή διαχείριση πρωτοβουλιών και σχεδίων
- Την ενθάρρυνση ανάληψης πρωτοβουλιών από τους νέους
- Την ανάπτυξη ενδοδημοτικής συνεργασίας μεταξύ ενεργών ομάδων νέων και σωματείων κοινωνικό πολιτιστικού κυρίως χαρακτήρα με κοινό στόχο το τοπικό συμφέρον
- Την ανάπτυξη κινητικότητας των νέων στην Ευρώπη
- Την ενθάρρυνση συμμετοχής των νέων στα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας
- Την ενθάρρυνση καλλιέργειας της συνεργατικότητας, της αλληλεγγύης, της ιδιότητας του ενεργού πολίτη.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση ότι «η επένδυση στους νέους μας, αποτελεί επένδυση στο μέλλον. Μέσα από τις πολιτικές μας για τη νεολαία στοχεύουμε κυρίως στο να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα ευνοεί την ανάληψη πρωτοβουλιών από τους νέους, στη συμμετοχή τους στη δημόσια σφαίρα, στην δημιουργική τους έκφραση, στη διαχείριση της ανεργίας και στην προώθηση στην απασχόληση”.

Η σχετική πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. Κέντρο Νέων Ολυμπιακού Χωριού – System and G που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού, στο πλαίσιο της δράσης YOUTH ON THE MOVE. Το κέντρο Νέων Ολυμπιακού Χωριού – System and G, έχει ως σκοπό του την ενημέρωση των νέων σχετικά με τις ευκαιρίες για συμμετοχή σε εθνικά και διεθνή προγράμματα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο.

Το διάστημα αυτό σε συνεργασία με τον Δήμο Χερσονήσου στην Κρήτη (16-20 Μαίου), θα ενημερώσουν τους νέους, για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας καθώς και πως μπορούν να συμμετέχουν σε αυτά. Εθελοντισμός, Ανεργία των Νέων, Κοινωνικά Δικαιώματα, Διαφορετικότητα, Πολυ-πολιτισμική Ευρωπαϊκή Κοινωνία και Ευρωπαϊκή ταυτότητα αποτελούν τους βασικούς άξονες των δραστηριοτήτων της Πρωτοβουλίας «Νέοι σε Κίνηση 2».

Το Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων Ενημέρωσης – Πληροφόρησης – Ενθάρρυνσης της Δράσης των νέων, στον Δήμο Χερσονήσου, έχει ως εξής:

16-20 Μαϊου 2012 μέσα από μία σειρά δράσεων η πληροφορία βρίσκει τους νέους στην Χερσόνησο. Έλα να κόψεις κίνηση!

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012: Beach Action 1
Θα σας βρούμε στην παραλία! Έλα να φτιάξουμε μαζί το μότο κατά της ανεργίας, να πληροφορηθείς για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας και να λάβεις μέρος σε ψαγμένους διαγωνισμούς με «δροσερά» δώρα.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012: : Beach Action 2
Θα σας βρούμε στην παραλία. Έλα να φτιάξουμε μαζί το μότο κατά της ανεργίας, να πληροφορηθείς για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας και να λάβεις μέρος σε ψαγμένους διαγωνισμούς με «δροσερά» δώρα.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 Ενημερωτική ημερίδα με τίτλο: «Προγράμματα Κινητικότητας και ανεργία των Νέων»

Σάββατο 19 Μαΐου 2012. Beach Action 3/
Θα σας βρούμε στην παραλία. Έλα να φτιάξουμε μαζί το μότο κατά της ανεργίας, να πληροφορηθείς για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας και να λάβεις μέρος σε ψαγμένους διαγωνισμούς με «δροσερά» δώρα.


Κυριακή 20 Μαΐου 2012 : Street Action στο κέντρο της Χερσονήσου. Ενημέρωση από εθελοντές που συμμετείχαν σε ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας, διανομή ενημερωτικού υλικού και ότι άλλο θέλεις να ξέρεις για τα «Ευρωπαϊκά προγράμματα Κινητικότητας».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.