powered by Surfing Waves

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Διαγωνισμός «Η Ελλάδα καινοτομεί!» με χρηματικά βραβεία

Το δεύτερο πανελλήνιο διαγωνισμό «Η Ελλάδα καινοτομεί!» προκηρύσσουν ο ΣΕΒ και η Eurobank EFG, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε ο πρώτος διαγωνισμός από την επιστημονική, ερευνητική και οικονομική κοινότητα της χώρας.

Ο διαγωνισμός στοχεύει στην ενθάρρυνση της έρευνας και παραγωγής καινοτομίας, καθώς και της εξωστρέφειας ως βασικής φιλοσοφίας για την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας και την προβολή των δημιουργικών και παραγωγικών δυνατοτήτων της. Επιπλέον, στοχεύει στην ανάπτυξη συνεργασιών ανάμεσα στην επιχειρηματική κοινότητα, τους εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού κλάδου, τους ερευνητές και τους φορείς καινοτομίας.
Θεματικά πεδία και βραβεία του διαγωνισμού
Ο διαγωνισμός θα αναδείξει χωριστά:

  1. Τα προϊόντα εφαρμοσμένης έρευνας: Αφορούν σε ερευνητικό αποτέλεσμα ώριμο για εμπορική αξιοποίηση σε οποιονδήποτε τεχνολογικό ή εμπορικό κλάδο. Ενθαρρύνονται ιδιαίτερα υποψηφιότητες που συμβάλλουν στη σημαντική και ευρείας έκτασης βελτίωση της καθημερινής ζωής, της βιώσιμης ανάπτυξης και εξωστρέφειας της χώρας.
  2. Τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες καινοτομίας: Αφορούν προϊόντα ή υπηρεσίες που έχουν ουσιαστικά στοιχεία καινοτομίας (ανεξάρτητα από το αν ο υποψήφιος τα έχει ήδη εφαρμόσει στην αγορά) και τα οποία συμβάλλουν στη σημαντική και ευρείας έκτασης βελτίωση της καθημερινής ζωής, της βιώσιμης ανάπτυξης και εξωστρέφειας της χώρας.
Τα βραβεία του διαγωνισμού που θα απονεμηθούν για κάθε πεδίο χωριστά είναι δύο, πρώτο (Α’) και δεύτερο (Β’) βραβείο για την εφαρμοσμένη έρευνα, και πρώτο (Α’) και δεύτερο (Β’) βραβείο για την καινοτομία. Τα βραβεία του διαγωνισμού ανά πεδίο είναι χρηματικά και συνοδεύονται από τιμητική πλακέτα ως εξής:
Πρώτο (Α΄) βραβείο : €15.000
Δεύτερο (Β΄) βραβείο : €8.000
Δικαιούχοι συμμετοχής στο διαγωνισμό καινοτομίας

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν:

Φυσικά πρόσωπα (μεμονωμένοι ερευνητές ή τα μέλη ερευνητικής ομάδας)

Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται παραγωγικά ή/και ερευνητικά στην Ελλάδα, δια των εκπροσώπων τους
Ιδρύματα της ημεδαπής που δραστηριοποιούνται στο χώρο της έρευνας, δια των εκπροσώπων τους
Προθεσμία και δικαιολογητικά
Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο διαδικτυακό τόπο του διαγωνισμού www.kainotomeis.gr, το αργότερο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 17.00, τα ακόλουθα δικαιολογητικά:


Δήλωση συμμετοχής (αναρτάται στην ιστοσελίδα)
Υποβολή εργασίας
Περισσότερες πληροφορίες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες καθώς και την προκήρυξη στο website www.kainotomeis.gr.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.