powered by Surfing Waves

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ο δήμος εταίρος σε περίεργη "αναπτυξιακή σύμπραξη" W.IN.E


Αποφασίστηκε η συμμετοχή του Δήμου Λίμνης-Μαντουδίου –Αγίας Άννας ως Εταίρου στην υπο  σύσταση Αναπτυξιακής Σύμπραξης με την επωνυμία . «Δίκτυο Εργασίας και Καινοτομίων – W.IN.E., Επιχειρηματικότητας Στερεάς Ελλάδας Network Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία (Work & Innovation Entrepreneurship Network)»

Η υπο σύσταση αναπτυξιακή σύμπραξη θα απαρτίζεται από:

 Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑΡΙΑΔΝΗ ΕΠΕ.  με έδρα τα Ανω Δαμαστά, Λαμίας
 Δήμος Λίμνης-Μαντουδίου –Αγίας Άννας
 Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού
Innoland ΕΠΕ, Σύμβουλοι επιχειρήσεων, Χατζηκωνσταντή Μ. 18 Αθήνα
 Σύλλογος Ξενοδόχων Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, Άγνωστος φορέας

 Αυτή είναι η δεύτερη "αναπτυξιακή σύμπραξη" στην οποία άποφάσισε να συμμετέχει ο δήμος. Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες στην δημοσιότητα για την σύνθεση και το καταστατικό της πρώτης με την επωνυμία "Δίοδος".

Τι είναι μια αναπτυξιακή σύμπραξη;


Το έργο της.  Πόσο σχετικές είναι οι ΚΟΙΣΠΕ με τις τοπικές συνθήκες απασχόλησης;
Το προτεινόμενο έργο απευθύνεται σε νέους ανέργους πτυχιούχους/ σε αγρότες και νέους ανέργους οι οποίοι θα βοηθηθούν είτε να υποστηρίξουν τις  καινοτόμες ιδέες τους μέσα από θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας που θα λειτουργήσουν , ιδρύοντας ΚΟΙΣΠΕ!!! (Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης) με τους κλάδους της ενέργειας του τουρισμό αγροβιοτεχνολογίας logistics κ. α. είτε θα ιδρύσουν της δίκη τους επιχείρηση μέσα από τις θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας και οpen labs τα οποία θα τους δώσουν την δυνατότητα να προσομοιώσουν τις ιδέες τους και να τις αξιολογήσουν αναλόγως και είτε εκπαιδευόμενοι σε συγκεκριμένες επιμορφωτικές ενότητες (π.χ
πνευματική ιδιοκτησία, οικονομικές έννοιες, χρηματοικονομικές έννοιες κ. α. να απορροφηθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ευκολότερα. Το σημαντικό του προγράμματος είναι ότι οι νέοι για πρώτη φορά θα έχουν την δυνατότητα με επιστημονικούς τρόπους και οργανωμένα να υποστηριχθούν ώστε να ενταχθούν ευκολότερα στην αγορά εργασίας . Επίσης θα δημιουργηθεί μόνιμο παρατηρητήριο υποστήριξης της επιχειρηματικότητας αφού θα έχει γίνει πλήρης καταγραφή των επιχειρήσεων σε επίσημο διαδικτυακό χώρο.
Επιπλέον στόχος είναι να δημιουργηθούν ΚΟΙΣΠΕ κοινωνικής καινοτομίας για την υποστήριξη υπαρχουσών δημοτικών δομών που τείνουν να σβήσουν όπως Βοήθεια στο Σπίτι κ.α


Τι είναι οι  ΚΟΙΣΠΕ (Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης);

Οι ΚΟΙΣΠΕ  θεσμοθετήθηκαν με το Ν. 2716/99 του Υπ. Υγείας & Πρόνοιας.  Αποβλέπουν στην κοινωνική-οικονομική ενσωμάτωση και επαγγελματική ένταξη ατόμων με ψυχοκοινωνικά  προβλήματα.   Είναι ΝΠΙΔ με περιορισμένη ευθύνη των μελών και αποτελούν Μονάδες Ψυχικής Υγείας, η ανάπτυξη και η εποπτεία των οποίων ανήκουν στον Υπουργό Υγείας και ασκούνται απ' τη Δ/νση Ψυχικής Υγείας.   Έχουν εμπορικό χαρακτήρα και μπορούν να αναπτύσσουν οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα.
Μέλη τους μπορεί να γίνουν:
-- Άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα σε ποσοστό τουλάχιστον 35%
-- Επαγγελματίες ψυχικής υγείας σε ποσοστό έως 45%
--Νομικά πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου ή άλλα φυσικά πρόσωπα σε ποσοστό έως 20%


o κ. Τζαχρήστος ορίζεται μελος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Σύμπραξης
Ο κ. Τζαχρήστου Χρήστου,οριζεται Τακτικο Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης-Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας και του Στεργίου Ιωάννη του Αναστασίου ,ως Αναπληρωματικού Μέλους.
Εγινε  αποδοχή των άρθρων του καταστατικού της υπό σύστασης ως άνω Αναπτυξιακής Σύμπραξης που θα συσταθεί και θα λειτουργήσει αποκλειστικά -μετά από σχετική έγκριση της αρμόδιας Αρχής- για την υλοποίηση της προτεινόμενης από αυτήν Πράξης Απασχόληση στην Στερεά Ελλάδα συμπεριλαμβανομένου και του άρθρου που ορίζει ως Συντονιστή Εταίρο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης το ΚΕΚ ΑΡΙΑΔΝΗ ΕΠΕ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.