powered by Surfing Waves

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Σχέδιο Γ: 130.000 Ευρώ θα στοιχίσει το δήμο απαλλοτρίωση για την εξυπηρέτηση ημέτερου


Ο κ. αντιδήμαρχος της ενότητας Κηρέως δεν ξεχνά τους στρατιώτες του ακόμη και αν θα πρέπει να αυξηθούν τα χρέη του δήμου.  O  ημέτερος είναι γνωστό πρωτοπαλίκαρο του αντιδημάρχου που πρωτοστατούσε στους προπηλακισμούς  του δημαρχείου με το θέμα της ΒΙΠΕ. Μετά από δυο αποτυχημένα σχέδια ο αντιδήμαρχος βάζει μπροστά το σχέδιο Γ.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από σχολιαστές στο "Ελεύθερο Βήμα" η Δημοτική Αρχή μετά από ισχυρές αντιδράσεις υποχώρησε στα σχέδια να γκρεμίσει την πλατεία Μαντουδίου για να δημιουργηθεί χώρος για τα τραπεζοκαθίσματα καταστήματος γνωστού ημέτερου.
 Ο δήμος τώρα προσανατολίζεται στην απαλλοτρίωση ιδιόκτητου χώρου διπλανού καταστήματος Μαντουδίου ώστε να διασφαλισθεί χώρος για τα τραπεζοκαθίσματα του ημέτερου.

Η δαπανηρή απαλλοτρίωση ιδιόκτητου χώρου ο οποίος δεν θα αποδοθεί σε κοινή χρήση στους δημότες ή για άλλο κοινωφελή σκοπό προορίζεται για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων. Ο κύριος ωφελούμενος θα είναι ο ημέτερος που θα αποκτήσει με χρήματα του δήμου περισσότερο χώρο για τα τραπεζοκαθίσματα του.

Πάνω από 130.000 Ευρώ θα κοστίσει στο δήμο η ανταμοιβή του ημέτερου. 

Εμβαδόν χώρου προς απαλλοτρίωση: 150-180 τετραγωνικά μέτρα

Κόστος απαλλοτρίωσης. Με τις αντικειμενικές αξίες και τους δεικτες εμπορευσιμότητας που δίνει του υπουργείου η αξία του χώρου για απαλλοτρίωση είναι πάνω από 130.000 Ευρώ.

Τι θα κερδίσει ο δήμος από την εκμετάλλευση της απαλλοτριωμένης έκτασης; περίπου 1.000 ευρώ ετησίως; 

 Ο δήμος χρεώνει 6 Ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ετησίως για την εκμετάλλευση κοινοχρήστων χώρων. Συνολικά ο δήμος θα εισπράττει 900 με 1.080 Ευρώ ετησίως από την εκμετάλλευση του απαλλοτριωμένου χώρου. Ο χρόνος που θα απαιτηθεί για το δήμο να εισπράξει τα έξοδα απαλλοτρίωσης είναι πάνω απο 130 χρόνια.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.