powered by Surfing Waves

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ελληνο-Ρωσικό επενδυτικό συνέδριο στην Ερέτρια και «Walk of Faith» προς το Προκόπι


Το Νέο Οικονομικό Μοντέλο των Σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας, Επενδύσεις και Καινοτομία στο Μέλλον, αποτελεί το βασικό θέμα του 2ου Ελληνο – ρωσικού συνεδρίου το οποίο πραγματοποιείται στην Ερέτρια 24 έως 27 Μαίου 2012. Στην οργάνωση του συνεδρίου συμμετέχει δυναμικά και ο δήμος Ερέτριας. Στόχος του Συνεδρίου είναι να δημιουργηθεί μια νέα πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων Επιχειρηματιών και να ενισχυθούν οι υφιστάμενες διμερείς εμπορικές σχέσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου που οργανώθηκε τη Δευτέρα 21 Μαΐου, μέχρι το Νοέμβριο του 2011 η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς τη Ρωσία ανήλθε στα 290 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 32%. Τη μερίδα του λέοντος στις εξαγωγές προς τη Ρωσία καταλαμβάνουν τα αγροτικά προϊόντα, οι καρποί και τα φρούτα που αγγίζουν το 46%, τα παρασκευάσματα των λαχανικών και φρούτων το 20% , τα καπνά το 15%, τα ιχθυρά το 10%, τα λίπη και τα λάδια το 5% και από 1% οι ζωοτροφές, τα αλκοολούχα ποτά και τα διάφορα παρασκευάσματα διατροφής. Επίσης, εντυπωσιακή άνοδο κατέγραψαν το 2010 οι εξαγωγές ελαιολάδου από την Ελλάδα στη Ρωσία, καθώς τόσο οι εξαγωγές όσο και το μερίδιο της χώρας μας επί του συνόλου αυξήθηκαν κατά 134,1% και κατά 8,8% αντίστοιχα.

Τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο είναι μεταξύ άλλων η προώθηση των επενδύσεων και του πολιτιστικού δυναμικού στην Ελλάδα και η κοινή υλοποίηση των έργων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον τομέα των επιχειρήσεων. Βασικοί άξονες είναι:
Η συνεργασία στον κλάδο των τροφίμων και τομέα ποτών
Η συνεργασία στον Eco – Ενεργειακό τομέα – Φωτοβολταϊκά
Η υλοποίηση έργων σε Ελληνικά και Ρώσικα εδάφη. Η κατασκευή και διαχείριση των κέντρων logistics και στις δύο χώρες
Η ανάπτυξη κέντρων αναψυχής και τουρισμού στην Εύβοια .

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρχουν οργανωμένες συναντήσεις μεταξύ Ρώσων και Ελλήνων επιχειρηματιών (Β2Β). Μεταξύ των συμμετεχόντων συμπεριλαμβάνονται Έλληνες και Ρώσοι πολιτικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εμπειρογνώμονες, επενδυτές, κατασκευαστές παραγωγοί κ.α.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα υλοποιηθούν τρεις βασικές εκδηλώσεις:

«Walk of Faith» από τη Χαλκίδα, την πρωτεύουσα της Εύβοιας και από την Λίμνη Βόρεια Εύβοια , στο χωριό Προκόπι, που ενώνει τις εκατοντάδες προσκυνητές στο ταξίδι τους για να συναντηθούν με τα πλήθη που παρακολουθούν την ετήσια ημέρα εορτασμού του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου 27 Μαΐου και στη συνέχεια πρόγραμμα ξενάγησης και επισκέψεων στην Λίμνη, Όσιο Δαυίδ, Αιδηψό.

Η International Business – Regatta «ΕΥΒΟΙΑ-CUP 2012» που θα κάνει τον γύρο της Εύβοιας, ξεκινώντας από Λαύριο 24/5, Ερέτρια 25/5 , Χαλκίδα 26/5 , Αιδηψός 27/5, Σκιάθος 28/5, Σκύρος 29 & 30/5, Κύμη 31/5, Κάρυστος 1/6, όπου εκπρόσωπος του νομού Εύβοιας θα απονείμει στους νικητές της Regatta τα έπαθλα για την 1η θέση – 4000 ευρώ , 2η θέση – 3000 ευρώ , 3η θέση – 2000 ευρώ και 4-5 θέση – 500 Ευρώ. Ο αγώνας περιλαμβάνει ιστιοφόρα, «Ocean Star» A 51,2 πόδια της «Ocean Yachts».
Πολιτιστική εκδήλωση στην παραλία της Χαλκίδας 26 Μαΐου.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.